Consumul de ceai zilnic. De ce este benefic?

Dupa cum stii deja, este una dintre cele mai cunoscute si vechi bauturi din lume, asa ca este momentul sa afli de ce consumul de ceai zilnic este benefic. Nu de alta, dar sigur si tu esti mare amatoare si ai vrea sa stii care sunt beneficiile acestor bauturi minunate.

Fie ca vorbim despre ceaiurile din fructe, despre cele din plante sau ceaiurile verzi toate sunt favorabile starii de sanatate. Asa ca astazi este momentul sa afli de ce consumul de ceai zilnic ar putea duce chiar la incetinerea bolilor specifice varstei inaintate. Vorbim desre dementa senila sau Alzheimer.

Studiile recente arata ca cine bea ceai regulat poate avea parte de surprize foarte placute. Desigur, ne referim aici la ceaiuri naturale, ecologice, cumparate din surse sigure.

Consumul de ceai zilnic – de ce este benefic sanatatii

Se pare ca cercetatorii din Singapore au descoperit o legatura importanta intre consumul de ceai zilnic si persoanele mai in varsta.
Feng Lei, un profesor de la Universitatea Nationala din Singapore a condus un studiu care a urmarit comportamentul a 957 de chinezi care aveau 55 de ani sau peste. Asadar, ceaiurile autentice au un rol neuroprotectiv, declara echipa din Singapore. Indiferent de oameni, rasa, varsta sau alti factori, ceaiurile fac bine sanatatii.

Echipa a precizat ca este foarte important sa bem ceaiuri „adevarate”, cum ar fi ceaiul verde, ceaiul negru, oolong. Acestea au rolul de a reduce posibilitatea de a suferi din pricina afectiunilor neurocognitive.

Echipa din Singapore a strans mai multe informatii, a observat si modul de viata, obiceiurile, conditia medicala si fizica ale participantilor. Asadar, consumul de ceai zilnic are un efect de protectie la nivel neuronal, avand in vedere ca are in compozitie substante antiinflamatoare si antioxidante. Acestea protejeaza creierul de accidente vasculare si alte episoade similare.

Consumul de ceai zilnic – toate drumurile duc spre Roma

Sa nu crezi ca este primul studiu de acest gen care ajunge la aceeasi concluzie. Un studiu al americanilor a aratat acelasi lucru. Iar altul realizat in Japonia a expus conexiunea dintre ceaiul verde si scaderea riscului de a face dementa senila.

Tulburarile cognitive afecteaza capacitatea de a invata, memoria, perceptia, viteza de reactie. Cele mai cunoscute tipuri sunt: amnezia si dementa senila.

Conform Organizatiei Mondiale de Sanatate, mai bine de 47 de milioane de oameni sufera de dementa senila. In fiecare an apar alte noi 7 milioane de cazuri. De obicei, cei care au o varsta inaintata sufera de dementa, precum si cei care au avut astfel de cazuri in familie. Da, se poate transmite genetic. Tocmai de aceea, daca stii ca exista astfel de persoane in familia ta, nu ezita sa ai mare grija de tine!

Consumul de ceai zilnic – ai grija de sanatatea ta

Multe studii arata ca exista o puternica legatura intre dieta alimentara si aceste boli. Tocmai de aceea este important sa mananci sanatos si sa faci sport. De asemenea, se pare ca cititul previne astfel de boli. Stilul de viata are un efect covarsitor asupra starii de sanatate, asa ca invata sa te hranesti corespunzator.

Nu uita sa consumi zilnic fructe si legume, sa eviti stresul si…sa bei ceaiuri sanatoase! O dieta bogata in flavonoizi si Omega 3 poate reduce considerabil astfel de afectiuni.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *