Sucurile carbogazoase cresc riscul de atac cerebral si dementa senila

Sucurile carbogazoase pot duce la infarct si dementa senila, arata cele mai recente studii. Asa ca, daca te gandeai ce sa faci pentru a preveni astfel de afectiuni, ar fi bine sa renunti la anumite bauturi.

Stim ca sucurile carbogazoase sunt delicioase si parca te fac mai fericita pe moment. Dar poti sa fii sigura ca este doar o chestiune de timp pana se vor intoarce impotriva ta. Adica vei incepe sa te ingrasi, sa consumi zahar in exces, iar in timp s-ar putea sa experimentezi probleme mai grave.

Cercetatorii de la Boston University au facut o descoperire si mai grava. Se pare ca indulcitorii artificiali duc la un risc crescut de a face un atac cerebral sau dementa senila. Cu alte cuvinte, aceste bauturi iti afecteaza creierul, pe termen lung.

Studiul american arata ca cei care beau sucuri constant au sanse de 3 ori mai mari de a avea astfel de probleme.

Sucurile carbogazoase ne pot imbolnavi!

In acest sens a fost realizat un studiu amplu, care a urmarit nu mai putin de 3.000 de adulti. Cand au fost analizati cei care aveau peste 45 de ani s-a observat ca acesti subiecti aveau sanse mai mari de a face un atac cerebral. In cazul celor peste 60 de ani a fost remarcat riscul de a dezvolta dementa senila. Asa ca acesti oameni isi tripleaza sansele de a avea o afectiune serioasa.

Sudha Seshadri, unul dintre medicii care a participat la studiul american a declarat ca ar fi bine sa ne intoarcem la consumul de…apa. Este cea mai sanatoasa si eficienta. „Bauturile cu zahar nu fac altceva decat sa accentueze problemele de sanatate, ducand la concluzii nefericite. Iar cele care contin indulcitori artificiali sunt chiar mai periculoase,” a concluzionat Seshadri.

Cercetatorii nu au analizat doar sucurile carbogazoase cu indulcitori artificiali, ci si pe cele tradionale, cu zahar. Bineinteles ca nici acestea nu sunt mai bune si aduc alte probleme de sanatate.

Sucurile carbogazoase cu zahar sau indulcitori artificiali?!

Inca din anii 60′ oamenii au fost determinati sa creada ca sucurile fara zahar sunt mai sanatoase si nu ingrasa. Putini sunt constienti ca acestea sunt la fel de periculoase ca si cele traditionale. Industria sucurilor carbogazoase i-a facut pe oameni sa creada ca acestea sunt de fapt bune, in special daca nu contin zahar.

Studiul a aratat ca aceste sucuri duc la probleme metabolice serioase, asa ca oamenii ar trebui sa stie consecintele acestor bauturi.

Pe langa faptul ca aceste bauturi incurajeaza dementa senila si atacurile cerebrale, mai poti duce si la:

depresie

– probleme cu rinichii

– diabet

– afectiuni cardiace

Asa ca ar trebui sa ne gandim de 2 ori inainte de a bea un suc carbogazos. Pentru cateva minute de placere putem suferi din pricina unor afectiuni serioase de sanatate.

Apropo, stiai ca bauturile carbogazoase sunt relationate cu obezitatea? Cercetatorii in domeniu au ajuns la aceasta concluzie si ne recomanda sa evitam consumul de sucuri.

Este de prisos sa mai mentionam ca un copil nu ar trebui lasat sa bea astfel de bauturi cu zahar.

Un studiu recent realizat pe soareci arata ca dependenta de zahar este mai mare decat dependenta de cocaina. Asadar, 94% dintre soareci au preferat gustul dulce in defavoarea cocainei, chiar daca erau dependenti de cea din urma.

Obezitatea nu este singura afectiune cauzata de aceste bauturi, lucrurile merg mai departe de atat…mai multe despre efectele sucurilor aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *