Ce poti face azi pentru a te simti mai bine maine

Ce poti face azi pentru a avea parte de un viitor mai bun? Ei bine, poate fi mai simplu decat ai crede. In special daca ai incredere in viitor si vrei sa ai o viata mai buna.

Desigur ca perioada in care ne aflam a ridicat multe semne de intrebare si nu putini sunt cei care si-au pierdut optimismul. Dar intotdeauna se poate face ceva, asta este sigur. Asa ca haide sa descoperim ce poti face azi pentru a avea o viata mai frumoasa. Unele dintre aceste lucruri s-ar putea sa te uimeasca prin simplitatea lor.

Dar tine minte ca cele mai banale actiuni iti pot crea o stare de spirit mai buna.

Ce poti face azi pentru a te simti mai bine maine?

Psihologii considera ca sunt 8 lucruri care ne pot ajuta sa avem o viata mai frumoasa. Vorbim despre cultivarea vietii spirituale, hidratarea, nutritia, fitness, somn, statul in natura, relatiile interumane si tehnicile de relaxare.

Desigur ca poate nu poti practica aceste lucruri zilnic, dar poti sa fii atenta in viata de zi cu zi, la cateva dintre ele.

De exemplu, hidratarea. Nu ne dam seama cat este de importanta si de multe ori omitem sa avem grija de noi in mod corespunzator. Se pare ca ar trebui sa bem in jur de 8-10 pahare de apa plata pe zi. In acest mod ne vom elibera toxinele din organism, vom slabi si ne vom simti mult mai energici. Stiai ca de multe ori atunci cand ti-e foame de fapt iti este sete? Asa ca inainte de a manca incearca sa bei un pahar mare cu apa si lamureste-te.

De ce vei slabi daca vei bea apa pe stomacul gol

Asa cum probabil stii deja, procesul digestiei se petrece si in timpul noptii, asa ca dimineata te vei trezi mai usoara, gata sa iti incepi ziua cu un mic dejun copios. Inainte de a face asta, asigura-te ca ai baut cel putin 2 pahare de apa, pe stomacul gol. Dupa care asteapta macar 15-20 de minute, inainte de a manca. Cu ajutorul acestei metode vei reusi sa te cureti de reziduuri, iar colonul tau va fi mai sanatos…afla mai multe despre dieta cu apa >>>

Ce poti face azi pentru a te simti mai bine maine? Conecteaza-te cu natura

Unul dintre cele mai intelepte lucruri. Asa ca iesi la o plimbare in jurul casei tale, chiar daca nu ai tocmai un peisaj demn de admiratie. Doar simplul fapt de a fi afara te va ajuta enorm. In momentul in care te conectezi cu natura, te plimbi prin parc, te bucuri de aerul curat, se intampla o “magie”.

Asa ca fa-ti un obicei din a te plimba macar 20 de minute in fiecare zi. Vei vedea efectele rapid, chiar si asupra siluetei. Se pare ca o plimbare de doar 15 minute pe zi poate duce la scaderea tensiunii arteriale. Bineinteles ca ar fi o idee foarte buna si sa faci sport. Macar de 3 ori pe saptamana fa exercitii cardio, aerobice sau orice altceva te atrage si stii ca iti pune inima la treaba.

Sedentarimsul este unul dintre dusmanii omului modern, asa ca nu ar trebui sa lasam aceasta experienta sa ne defineasca. Incepe sa faci mai multa miscare chiar de astazi!

Al treilea lucru este nutritia. Poti incepe sa mananci mai sanatos chiar de maine si este una dintre cele mai bune idei. Mananca mai multe fructe, legume, cruditati, nuci, seminte, grasimi nesaturate si vezi efectele minunate care nu vor intarzia sa apara.

Evita mancarea fast-food, semipreparatele, sucurile carbogazoase, alcoolul, dulciurile si fainoasele. Consuma mai des produse fara gluten sau din faina integrala, vei slabi rapid doar prin aceasta schimbare.

Alimente care iti dau o stare de bine – incearca si tu!

Incepem cu 2 alimente care ar putea deveni lejer micul tau dejun. Banane si ovaz. Da, merg de minune impreuna si te vor ajuta sa ai o stare de spirit mai buna. Daca mai torni si o cana de lapte vegetal obtii o prima masa delicioasa. Aceste 2 alimente te vor ajuta sa ai o productie interna mai buna de melatonina si serotonina.

Asa ca vei fi mai calma si mai fericita, lasand stresul in urma. Creierul tau va incepe sa produca si triptofan, unul dintre cei 8 aminoacizi esentiali, precursorul melatoninei…mai multe alimente aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *