Alimente care iti dau o stare de bine. Consuma-le mai des!

Aceste alimente care iti dau o stare de bine ar trebui sa fie mereu pe lista ta de cumparaturi. Nu de alta, dar in special in aceasta perioada avem nevoie de o sustinere aparte. Din toate punctele de vedere. Este important sa ne mentinem optimisti, iar anumite mancaruri promoveaza o stare de spirit mai buna.

Care sunt acele alimente care iti dau o stare de bine? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza. Putem sa te asiguram ca nu este vorba despre fast-food, dulciuri sau sucuri carbogazoase.

Ai ghicit, ne vom indrepta spre o nutritie mai eficienta, sanatoasa si plina de vitamine, minerale si nutrienti!

Alimente care iti dau o stare de bine – incearca si tu!

Incepem cu 2 alimente care ar putea deveni lejer micul tau dejun. Banane si ovaz. Da, merg de minune impreuna si te vor ajuta sa ai o stare de spirit mai buna. Daca mai torni si o cana de lapte vegetal obtii o prima masa delicioasa. Aceste 2 alimente te vor ajuta sa ai o productie interna mai buna de melatonina si serotonina.

Asa ca vei fi mai calma si mai fericita, lasand stresul in urma. Creierul tau va incepe sa produca si triptofan, unul dintre cei 8 aminoacizi esentiali, precursorul melatoninei.

Ovazul reduce stresul oxidativ, ne elibereaza de toxine si ne ajuta sa avem o imunitate mai buna. Bananele contin potasiu, vitamina C, dar si B6. Magneziul si fierul, fundamentale pentru o stare de bine sunt la randul lor prezente in compozitia bananelor.

Ceaiul chai. O daa, se pronunta la fel ca in romana si cea de-a doua denumire. Acest ceai indian este savuros, se serveste cu lapte in loc de apa fiarta si pare sa faca minuni. Vei avea o stare de spirit mai buna fara sa fii nevoita sa apelezi la cofeina.

De asemenea, aceasta bautura promoveaza o stare de bine si relaxare. Contine ghimbir, piper, cuisoare, cardamom, etc si se poate gasi cu usurinta la magazinele naturiste.

Alimente care iti dau o stare de bine. Verzituri si iarasi verzituri…

Stim ca poate nu sunt pasiunea vietii tale, dar te putem asigura ca varza kale, sfecla, salata verde si multe alte „rude” de ale lor vor sustine o stare de bine. Consuma salata verde la orice masa daca este posibil. Chiar si la o pizza sau o portie de paste merge o salata cu putin ulei de masline. Poate fi vorba si despre ruccola, frunze de spanac sau alte salate similare pe care le poti gasi la magazinele de la noi.

Nici nu stii cat de bine ii vei face organismului tau daca vei proceda in acest mod. Te vei bucura de un continut ridicat de minerale, vitamine si nutrienti, asa ca mananca mai des „verde”.

Algele marine sunt alta sursa buna de magneziu si triptofan, care iti vor genera o stare de armonie generala. Asigura o gramada de nutrienti si nu sunt calorice. Asa ca sunt ideale si in dietele de slabire, nu le evita!

Algele au si antioxidanti, atat de necesari unui organism sanatos. Iar antioxidantii continuti sunt specifici algelor, asa ca nu le vei gasi in alte plante. Tocmai de aceea, acestia inca fac studiul cercetarilor, avand in vedere ca nu se cunosc toate proprietatile minunate ale acestor antioxidanti.

Algele contin si fucoidani, iar acestia au un efect antiinflamator in osteoartrite. De asemenea, actiunea antivirala dovedita este un alt motiv pentru a consuma alge, in special cand ai probleme de sanatate…mai multe despre alge aici >>>

Alimente care iti dau o stare de bine – cartofi si orez?

Cartofii si orezul iti pot genera o stare de bine, datorita faptului ca stimuleaza serotonina si chiar sustin un somn mai bun. Totul este sa le gatesti intr-un mod sanatos. De exemplu, cartofi la cuptor sau orez cu legume si putin ulei de masline. Mananca sanatos, alege metode intelepte de a le pregati si te vei simti mai bine din toate punctele de vedere.

Spirulina este alt aliment care iti poate conferi o stare de bine, in special in perioadele in care te confrunti cu stres sau anxietate. De asemenea, te curata de toxine, asa ca organismul tau va fi purificat odata ce vei incepe sa consumi spirulina.

Ce proprietati remarcabile are spirulina?

– contine o gramada de proteine calitative, de care organismul nostru are nevoie. De asemenea, poseda cei 8 aminoacizi esentiali si tine minte ca are mai multe proteine decat carnea de vita

– nutrienti de calitate superioara in compozitia spirulinei si o adevarata sursa de vitamine si minerale

– are rolul de a reduce colesterolul; de a proteja sistemul imunitar…mai multe despre spirulina aici >>>

Incheiem cu cartofii dulci, savurosi si usor de preparat, cu siguranta ar trebui sa-i mananci mai des. Contin vitaminele A si B-uri, potasiu si poseda un indice glicemic scazut. Asa ca vor sustine starea ta de bine. Sunt minunati la cuptor, cu mirodenii si putin ulei de masline.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *