Dieta in vreme de pandemie. Ce sa incluzi in alimentatie?

Dieta in vreme de pandemie este un subiect care ar trebui tratat cu seriozitate. Nu de alta, dar alimentatia, asa cum am mai discutat si in trecut, este extrem de importanta. Atunci cand vine vorba despre sanatate si bunastarea organismului, un regim eficient poate face diferenta.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a dat mai multe rapoarte in acest sens. Asa ca dieta in pandemie ar trebui sa fie una de natura echilibrata si care sa abunde in vitamine, fibre si minerale.

Un sistem imunitar devine mult mai puternic atunci cand noi il sustinem cu o hrana eficienta si sanatoasa. Asa ca alimentele neprocesate, crude, proaspete si verzi ar trebui sa fie consumate cu precadere. De asemenea, specialistii recomanda sa mancam mai putine dulciuri, sare si alte alimente procesate care pot slabi imunitatea. Plus ca se pot agrava alte boli cum ar fi cele cardiace, diabetul si chiar cancerul.

Asa ca, ce ar fi indicat sa mancam?

Dieta in vreme de pandemie. Cum poti preveni maladia?

OMS a dat publicitatii o lista cu alimentele care nu ar trebui sa lipseasca din dieta cotidiana. De asemenea, in fiecare zi ar trebui sa consumam 4 portii de fructe proaspete si 4 de legume sau leguminoase. O cantitate de carne de pana in 200 de grame, iar cea de vita ar trebui mancata mai rar.

Evident ca puiul sau curcanul – carnea alba – este mult mai eficienta si sanatoasa decat cea rosie. Mai ales daca ai posibilitatea sa cumperi pasari de tara sau crescute ecologic, ar fi minunat. Merita sa investesti in sanatatea ta, mai ales ca iti va aduce multe beneficii pe termen lung.

Zilnic ar trebui sa consumam in jur de 200 grame de boabe, adica linte, fasole, naut, mazare, etc. Este important sa mancam leguminoase alaturi de preparate din carne.

Scade consumul de cartofi si orez alb si mananca mai des broccoli, orez brun, quinoa, acestea sunt garnituri excelente.

Nu uita sa consumi cereale integrale, nuci, oua ecologice si branzeturi. Dar variaza-le. Daca astazi ai mancat omleta maine alege un bol cu cereale integrale si afine.

Inlocuieste prajiturile cu zahar cu fructe proaspete sau smoothie-uri. Hidratarea este iarasi extrem de importanta, iar OMS recomanda sa bem intre 8 si 10 pahare de apa plata pe zi. Asa ca nu omite acest pas esential!

Dieta in vreme de pandemie. Nu gatiti in exces mancarea si alegeti produse fara zahar

Evident ca aceste sfaturi sunt demne de luat in seama si atunci cand nu ne confruntam cu o pandemie. Asa ca nu gati mancarea in exces, isi va pierde din nutrienti si vitamine. De asemenea, alege mai rar conservele de legume si cumpara-le proaspete. Chiar daca iti va lua putin mai mult timp sa le gatesti, efortul merita din plin.

Se vor evita conservele care abunda in zahar, la fel si sucurile. Alege dulciuri cu miere, consuma mai putina cafea si bea un ceai verde zilnic.

Nu se vor consuma grasimi in exces si se vor evita cele saturate. Asa ca vom alege mai intelept. In dieta ta zilnica vei consuma mai des avocado, nuci, seminte de floarea soarelui, somon, fructe de mare, ulei de masline.

Mananca mai rar mezeluri, fast-food, alimente din faina alba sau alimente procesate intens.

Daca vom avea o dieta sanatoasa trupul nostru va face fata mult mai bine provocarilor, asa ca fii sustinatorul imunitatii tale!

Ce slabeste sistemul imunitar si de ce ne imbolnavim?

Ce slabeste sistemul imunitar si ce se intelege prin acest concept? Despre toate acestea vom discuta imediat si vom afla impreuna mai multe despre acest sistem complex. In ziua de astazi discutiile despre sanatate sunt tot mai aprinse si nici nu este de mirare. Odata inceputa criza declansata de aparitia virusului Covid-19, lucrurile au degenerat.

Asa ca este momentul sa aflam ce slabeste sau afecteaza sistemul imunitar si sa avem grija de noi in mod optim. In acest caz vei avea toate sansele sa eviti racelile si gripele din acest sezon…mai multe despre imunitate >>>

4.83/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *