Smoothie cu cirese negre si caju – o minune!

Despre acest smooothie cu cirese negre si caju nu se stiu foarte multe in Romania, fiind o reteta mai putin mediatizata pe plaiurile noastre. Dar astazi este momentul sa afli mai multe despre aceasta bautura magica, capabila sa te uimeasca cu savoarea sa. Sa mai spunem ca este si foarte satioasa si sanatoasa? Probabil ca iti imaginai deja, in special ca abunda in vitamine, minerale si nutrienti, asa cum vei observa in curand.

Ei bine, acest smoothie cu cirese negre este un adevarat aliat in lupta impotriva cancerului si a altor boli autoimune. Avand capacitatea de a preveni inflamatiile, aceasta bautura simpla, dar complexa te va ajuta sa fii mai in forma ca oricand. Si nu ne referim doar la silueta!

Va fortifica sistemul imunitar care va avea mai multa putere in lupta sa cu bolile. Cand vei vedea restul ingredientelor prezente in aceasta bautura, iti vei da seama ca vorbim despre un super smoothie, care va ucide celulele canceroase. Dar haide sa vedem despre ce este vorba.

Smoothie cu cirese negre si caju – de ce ar trebui sa il incerci?

Ar fi de preferat ca pentru aceasta reteta sa folosesti ciresele negre, care apar mai tarziu, pentru ca abunda in quercitina. Acest antioxidant de exceptie are capacitatea de a reduce stresul oxidativ, despre care am mai discutat. Asa ca cei care doresc sa previna bolile canceroase si altele de natura inflamatorie, ar face bine sa consume aceste fructe.

Dar si ciresele inchise la culoare sunt bune, fiind bogate in antioxidanti.

Acest smoothie cu cirese negre contine si moringa, o planta minune care vindeca nenumarate boli. Haide sa aflam mai multe despre moringa si sa intelegem de ce ne poate fi de folos in atatea situatii. Este folosita in ayurveda (medicina indiana) de secole, iar medicii indienii si vracii sustin ca poate vindeca pana la 300 de boli! Nu este niciun fel de gluma. India si Asia in general inca se bucura de puterea leacurilor naturiste si bine fac…mai multe despre moringa aici >>>

Un studiu publicat in 2018 de catre americani a aratat ca nucile caju reduc riscul de a face cancer rectal sau de colon, in special in cazul femeilor. Ca sa nu mai spunem ca nucile caju abunda in enzime, magneziu si antioxidanti.

Alt component al acestui smoothie sunt fructele Goji, cu care deja romanii sunt familiarizati de ceva vreme. Acestea contin licopen, un antioxidant cunoscut pentru proprietatile sale inflamatorii.

Scortisoara face si ea parte din aceasta reteta minunata, dar iti recomandam sa cumperi Ceylon, adica un tip de scortisoara superior. Cel gasit pe rafturile supermarketurilor nu este tocmai cel mai indicat, fiind doar o varianta mai ieftina si mai putin eficienta a acestuia.

Smoothie cu cirese negre si caju – cum se prepara?

Ingrediente:

  • o cana mare de cirese negre
  • un praf de sare de Himalaya
  • 1/4 cana de caju, pe care l-ai lasat la inmuiat in apa filtrata, cel putin o ora
  • o lingurita de pudra de Moringa
  • o lingurita de seminte de chia
  • sucul de la 1/2 portocala, proaspat stors
  • un pahar cu apa plata
  • 1/2 banana

Mod de preparare

Dupa ce a fost hidratat, caju-ul, alaturi de restul ingredientelor se va pune in blender. Nu uita sa storci sucul de portocale chiar atunci, pentru a fi proaspat. Amesteca toate ingredientele la viteza mica la inceput, dupa care mareste viteza pana obtii un smoothie cu cirese negre fin si delicios.

Nu uita sa consumi deseori aceasta bautura, in special cand se anunta sezonul cireselor negre. Consuma-l de dimineata, ca mic-dejun si bucura-te de un plus de energie!

4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *