Moringa, planta care vindeca sute de boli

Despre moringa nu stie multa lume, dar este vital sa afli cat mai multe detalii despre aceasta planta minunata din Asia, dat fiind faptul are atatea proprietati.

Daca iti spunem ca moringa te va ajuta sa ai un nivel urias de antioxidanti, sa previi tot felul de boli, sa reglezi glicemia si colesterolul…sigur te vei bucura! In special ca se demonstreaza pentru a o mia oara ca nu este necesar sa luam medicamente neaparat. Traim intr-o lume in care stiinta pare sa ne fi acaparat. Remediile din Natura nu mai sunt valorificate in fata mintii umane care pare sa creada ca detine suprematia. Sa fie oare asa?

Iata cum moringa pare sa modifice toate aceste credinte, aratandu-ne ca inca se poate sa fim vindecati si cu ajutorul remediilor din popor.

Moringa – proprietati nebanuite si vindecarea bolilor

Haide sa aflam mai multe despre moringa si sa intelegem de ce ne poate fi de folos in atatea situatii. Este folosita in ayurveda (medicina indiana) de secole, iar medicii indienii si vracii sustin ca poate vindeca pana la 300 de boli! Nu este niciun fel de gluma. India si Asia in general inca se bucura de puterea leacurilor naturiste si bine fac.

Rata anumitor boli este mult scazuta acolo, plus ca acestia nu se imbolnavesc atat de usor precum cei din lumea moderna.

Moringa oleifera este arbore care creste in Asia de sud si in zonele tropicale. Iata ce beneficii aduce planta:

  • proteine din belsug, mai multe decat lactatele
  • vitamina A din abundenta
  • potasiu
  • vitamina C
  • fier

DE RETINUT: Are de cel putin 10-15 ori mai multe vitamine decat fructele care contin in general aceste substante. Are in compozitie si acid clorogenic, care are rolul de a scadea nivelul glicemiei si al absortiei de zaharuri in general. Asa ca este perfect pentru prevenirea diabetului si chiar pentru cei care sufera deja de aceasta boala.

Pentru ca are un numar impresionant de antioxidanti in compozitie, te va feri de radicalii liberi asa ca prevenirea bolilor va fi un proces mai sigur. De asemenea, sistemul imunitar va deveni mai puternic.

Are un efect antiinflamator, asa ca moringa te poate ajuta sa vindeci ulcerul. Protejeaza impotriva inflamatiilor cronice, iar ficatul este mai in siguranta. Are si rolul de a calma durerile articulare.

Moringa – un tratament univeral!

Poate trata atat bolile infectioase, cat si cele cardiovasculare, digestive, etc. Sa va mai spunem ca pot scadea si colesterolul rau? Are chiar si proprietati antitumorale si anticancerigene!

Moringa are un gust intes si usor picant, dar merita sa o consumi cat mai des.

Cum sa iei moringa?

Cel mai bine in bauturi si limonade, asa ca nu uita sa incepi sa adaugi o jumatate de lingurita, apoi treci la o lingurita intreaga, pana ajungi la 1,5 lingurite pe zi. Vei avea parte de o detoxifiere intensa, asa ca s-ar putea sa ai mici ameteli, dar nu te speria.

ATENTIE! Nu consuma deloc moringa daca esti gravida si nu folosi in exces, poate sa te afecteze. Poti discuta si cu un medic naturopat mai multe detalii despre consumul acesteia, daca vrei sa fii si mai bine informat.

Iti sugeram sa adaugi moringa si in smoothie-uri sau sucuri de fructe, pentru a fi sigura ca vei avea o sanatate de fier. Foloseste acest panaceu macar din cand in cand si fortifica-ti sistemul imunitar.

4.67/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *