Mararul si beneficiile sale. Ajuta la slabit si reduce colesterolul marit!

Mararul este unul dintre cele mai populare „verzituri” din bucatariile romanilor, dar cati dintre noi stiu la ce foloseste acesta? Care sunt cele mai populare beneficii conferite de marar? De ce ar trebui sa-l consumam mai des? Ei bine, despre toate acestea vom discuta de-a lungul acestui articol.

Vei ramane surprinsa cat de multe proprietati are mararul si in cat de multe situatii te poate ajuta si poate ca habar nu aveai! Fie ca vorbim despre vitamine, sustinerea procesului de slabit sau eliminarea retentiei de apa, mararul este acolo si ne poate vindeca sau sustine.

Este vremea sa descoperim mai multe despre beneficiile pe care ni le pot conferi plantele, in loc sa folosim mereu medicamente. Apropo, stiai ca mararul este cunoscut inca din antichitate si era folosit inclusiv de egipteni, pentru tratarea variilor afectiuni de la acea vreme!

Mararul si beneficiile sale – de ce sa-l folosesti mai des?

Contine calciu din belsug. Pe langa seria de vitamine A, C si grupul de B-uri, mararul are in compozitie o cantitate impresionanta de calciu (mai contine si fosfor, magneziu, fier si zinc). Mult mai bogat in acest mineral decat lactatele, asa ca adauga-l in salate, omlete, etc. Poti pune doar pudra de marar, nu este obligatoriu sa-l folosesti pe cel verde.

Te va ajuta in procesul de slabire. Categoric, in special avand in vedere ca are proprietati diuretice, te va ajuta sa elimini cu succes grasimile. De asemenea persoanele care retin apa ar trebui sa consume mararul mai des, acesta avand capacitatea de a elibera tesuturile de lichid.

Util in prevenirea calculilor renali. Daca si tu ai avut probleme cu rinichii, stii cat de dureroase sunt durerile provocate de nisip, calculi, etc. Nu evita mararul in acest caz, te va ajuta sa elimini aceste reziduuri. In special sucul de marar este foarte util in aceste situatii, daca poti sa-l consumi, multe persoane considera ca nu este tocmai gustos si-l evita.

Calmeaza durerile dentare. Se vor mesteca frunze de marar in acest caz, pentru a ameliora durerile atroce. Este foarte bun si pentru preventia respiratiei neplacute, asa ca mesteca dupa masa putin marar, daca ai ocazia.

Mararul te fereste de cancer!

Ucide bacteriile. Si celulele canceroase, asa ca nu-l evita, ba chiar din contra. Implica-l cat mai des in preparatele tale, in special daca iti place aroma sa unica. Uleiul de marar este iarasi foarte eficient, dar asigura-te ca il cumperi din surse sigure, de la magazine naturiste specializate.

Vindeca insomniile. La fel si anxietatea, epuizarea si stresul excesiv. Desigur, este indicat sa vrei si tu sa o lasi mai moale si sa faci mai multe activitati relaxante. Dar cu siguranta aceasta planta va sustine planul tau.

Scade colesterolul „rau”. Asadar, daca vrei sa normalizezi valoarea colesterolului si sa te feresti de problemele de inima, mararul si tincturile de marar sunt solutia. Desigur ca si o dieta echilibrata, mai putin alcool si grasimi vor ajuta enorm pentru a avea o sanatate cardiovasculara de fier.

Sustine digestia. Da, mararul este de folos si atunci cand ai probleme digestive constante. Ce este de facut? Consuma ceai de marar sau tinctura sau planta in sine, pentru a ameliora aceste simptome.

Sustine conturarea bustului. Nu inseamna ca vei avea sani mai mari daca vei manca marar, dar cu siguranta acestia vor arata mai bine. Mararul are in compozitie estrogen, tocmai de aceea bustul tau va arata mai bine. Poti folosi si creme naturiste pe baza de marar.

ATENTIE!

Uleiul de marar nu este indicat in timpul sarcinii si alaptarii, asa ca adreseaza-te medicului inainte de a lua suplimente de acest gen.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *