Salcamata, bautura cu care se vindeca rusii – RETETA

Despre salcamata nu stie multe lume, insa fara doar si poate ca aceasta bautura are o istorie puternica in spate si te poate ajuta sa fii mai sanatoasa.

De ce? Vei afla imediat proprietatile miraculoase ale acestei licori pe care rusii o venereaza de multi ani. Facuta din flori de salcam, aceasta te poate scapa de insomnii, dar si afectiuni gastrice, asa cum urmeaza sa vezi. Salcamata este creata special pentru acele persoane care vor sa se vindece singure.

Are un gust minunat, asa ca nu va fi greu deloc sa incerci aceasta bautura minunata, facuta chiar din flori. Cum se prepara si de ce ai nevoie? Vei descoperi imediat.

Salcamata – cum se prepara?

Desigur ca ai nevoie de flori de salcam, iar daca suntem in plin sezon, totul este minunat. Dar este bine sa stii inca de pe acum reteta, pentru a fi pregatita la primavara.

Ai nevoie de:

  • 70 de flori de salcam proaspete
  • 8,5 litri de apa plata
  • 800 grame miere de salcam
  • 3 lamai bio cu coaja, pe care le vei felia ( de aceea este bine sa fie ecologice)

Desigur ca puteti regla cantitatile, in functie de cata salcamata vreti sa obtineti. Lasa florile proaspete la aerisit, iar apoi clateste-le bine cu apa.

Apoi, procesul este simplu, pentru a obtine salcamata dorita. Vei pune intr-un borcan mare, de 10 litri, florile, mierea si lamaia si le vei lasa la fermentat intre 3-5 zile, la temperatura camerei.

ATENTIE!

Vei amesteca doar cu o lingura de lemn, de 3-4 ori pe zi. Cand va trece termenul, vei depozita continutul in sticle de sticla, inchise bine si tinute la frigider. Vei obtine o bautura minunata, care te va surprinde prin aroma ei unica.

Este IMPORTANT de stiut ca salcamata se aciduleaza chiar mai tare decat socata, asa ca, din cand in cand mai deschideti sticlele, ca sa iasa acidul.

Salcamata – cum te poate vindeca?

Ei bine, pe langa faptul ca poate fi o preventie minunata, poate sa te scape de insomnii, tuse puternica, gastrite, ulcer si multe alte afectiuni digestive.

Este indicat sa consumi in jur de 1-2 cani pe zi, in special daca suferi din pricina unei afectiuni. Actiunea sedativa va reduce si stresul cauzat de anumite afectiuni. Nu ezita sa prepari salcamata si sa te folosesti de ea la nevoie.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *