Metode naturale de curatare a colonului

Compactarea colonului este cauzata de constipatie. Poti avea mai multe motive pentru care sa te preocupe curatarea colonului. Daca ai o digestie lenta, daca nu bei suficienta apa, daca nu consumi suficiente fibre, daca esti stresata, obosita, bolnava, ai alergii sau ai obiceiuri dietetice proaste, atunci este bine sa te informezi despre cum sa cureti colonul.

Pentru a incuraja eliminarea fecalelor, exista cateva metode simple pe le poti incerca. Daca doresti ca problema constipatiei sa nu reapara prea curand, atunci trebuie sa faci schimbari in stilul tau de viata.

Metode de curatare a colonului

Pasul 1

Determina daca ai sau nu un colon compactat. Semnul cel mai evident este constipatia. Daca esti constipata de 3 zile sau mai mult, atunci ai nevoie sa elimi acumularea din intestine. Alte semne sunt balonare, nevoia de eliminare dar imposibilitatea de a defeca, aparitia acneei, respiratie urat mirositoare si stare generala de oboseala.

Pasul 2

Schimba dieta alimentara. Mananca cat de multe fructe si legume deoarece acestea contin fibre. Fibrele ajuta la stimularea digestiei si la curatarea colonului.

Elimina, macar temporar, produsele lactate. Alimentele la care trebuie sa renunti pentru o vreme sunt: lapte, unt, carne, oua, zahar, paste fainoase, prajituri si alte dulciuri.

Adopta o dieta vegana pana cand digestia iti este restabilita. Acest lucru poate dura intre una si doua saptamani.

Sfat: deoarece este nevoie sa schimbi dieta si sa renunti la carne, ai grija sa mananci suficiente proteine. Alimentele care inlocuiesc carnea cu success din acest punct de vedere, sunt: fasole, soia, quinoa, hummus, orez si altele.

Pasul 3
Miscare

Fa o plimbare lunga in fiecare zi. O plimbare suficient de lunga trebuie sa dureze minimum 30 de minute. Mai bine decat o plimbare, este sa faci un sport timp de 30 de minute zilnic. Miscarea intr-un ritm mai laert ajuta la oxigenarea organismului si la retabilirea functiilor organelor vitale. Alearga, inoata sau fa orice alt tip de miscare viguroasa care iti face placere.

Exercitiul fizic:

  •  stimuleaza digestia,
  • creste nivelul de energie si
  • misca lichidul limfatic in organism.

Pe langa stimularea digestiei, sportul si miscarea ajuta la relaxare, un alt factor care contribuie la curatarea colonului.

Elimina stresul

Eliminarea totala a stresului este un exercetiu aproape imposibil, pentru multe dinre noi. Dar ce poti face pentru a ajuta digestia este sa te relaxezi si sa elimini din factorii stresanti din viata ta.

Metode de eliminare a factorilor de stres
  1. Spre exemplu, stresul se datoreaza deseori supraaglomerarii programului de lucru. Poti delega o parte din muncile tale altor persoane din jur.

2. Mananca in pace si liniste, departe de vacarmul de la lucru, sau al casei. Evita sa urmaresti la televizor in timp ce mananci.

3. Fa-ti timp pentru siesta. Fie si 10 minute de relaxare dupa masa, sunt un factor pozitiv ce contribuie la stimularea digestiei si curatarea colonului.

4. Daca poti, dormi intre 10 si 20 de minute in timpul zilei. Nu mai mult, nu mai putin.

5. Daca ai propleme cu anxietatea, este momentul sa adresezi aceasta problema. Anxietatea determina stresul in organism, iar acest lucru impiedica functiile tractului digestiv.

 

3.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *