Pastele – cand sa le consumi si in ce forma?

Pastele sunt printre preferatele noastre, oricat am incerca sa ne dezicem. Si nici nu este de mirare. Cum sa nu iti placa? Sunt super gustoase, sanatoase si retetele sunt variate.

Pastele sunt acel fel de mancare pe care toata lumea il adora. In special ca sunt ideale si cand iesim la prima intalnire, dar si daca vrei sa-ti impresionezi neamurile. Asa ca nu trebuie sa renunti la ele! Pentru ca stim ca le adori, ca noi toate.

Totusi, cum putem consuma paste, fara sa avem remuscari?

Despre toate acestea vom discuta astazi, pentru ca tu sa intelegi ca NU esti nevoita sa renunti la paste.

Pastele – cum sa le consumam ca sa nu ingrase?

Simplu, vom alege pastele integrale. Stim, o sa gandesti ca nu este acelasi lucru, etc. Sa fie oare asa? Sau, de fapt, iti bagi tu in cap ca acestea nu sunt la fel de bune? Desigur ca gustul este un pic altfel, dar poti sa fii sigura ca merita incercate. Daca le consumi cu moderatie si alegi mereu ingredientele sanatoase, nu este niciun fel de problema.

Evident, trebuie respectate cateva conditii. Daca vei manca 450 de grame de paste din faina alba, cu carne si sos alb…s-ar putea sa nu fie tocmai bine. Nici pentru silueta, dar nici pentru sanatate.

Trebuie sa intelegem ca este indicat sa facem anumite modificari pentru bunastarea organismului nostru. Dar asta nu inseamna ca nu putem sa pastram mancarurile favorite. La fel si cu painea. Poti alege paine integrala si cand esti la dieta. De asemenea, o friptura la cuptor cu legume este indicata. Asa ca nu mai spune ca trebuie sa renunti la tot pentru dieta. Este necesar sa renunti la mancarurile nesanatoase. Dar tot mai ai o gramada de optiuni. Asa ca sa mergem mai departe si sa intelegem mai multe despre paste.

Pastele – modereaza portiile si adauga leguminoase

Daca vrei sa mananci o portie de paste care stii ca are, sa zicem, 600 de calorii. Ce ar fi sa renunti la jumatate si sa mananci doar atat? Tot iti vei face pofta si nu vei mai afecta silueta. In special daca alegi sa nu le consumi seara.

Alege sa combini pastele cu naut, mazare, broccoli si alte ingrediente vegetale super sanatoase. Crede-ne ca in acest fel vei descoperi o varietate de mancaruri. Si nici macar nu sunt greu de facut. Daca mai adaugi si un sos de rosii, ai pregatit un super fel de mancare.

Dieta cu paste, ce trebuie sa mananci

Iata cum arata dieta, pe parcusul unei saptamani:

Ziua 1

Micul dejun: Se consuma o cafea sau un ceai de plante si cateva fructe.

Pranz: Este recomandat un gratar din piept de pui sau curcan cu legume inabusite.

Cina: De abia acum vei servi portia de paste din cereale integrale fierte, amestecate cu cateva legume trase in ulei…vezi dieta cu paste integrale aici >>>

Pastele – adauga ulei de masline si alege varianta integrala

Da, uita de uleiul clasic si de pastele albe si fa cateva schimbari. In rest, poti apela la aceleasi retete, doar ca le adaptezi un pic. Poti cumpara smantana mai saraca in grasimi. Sau poti alege smantana vegetala, nutritiva si saraca in calorii.

Redu considerabil portiile si adauga multe legume pastelor tale. In acest fel vei obtine un fel de mancare super sanatos si nutritiv. Si ce crezi?

Pastele integrale cu legume sunt chiar recomandate in dietele de slabire.

Mult succes si invata sa adaptezi totul in viata, nu sa renunti la ceea ce iti place…

4.33/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *