Humus cu cacao. Te-ai fi gandit?!

Poate ca nu ti-a trecut prin cap, dar poti savura la desert humus cu…cacao. Stim ca te-ai obisnuit ca preparatul din naut sa fie servit la masa principala. Dar lucrurile nu stau mereu asa.

Nautul poate fi prezent chiar si in deserturi, asa ca astazi vei invata sa te adaptezi. In special daca ai luat prea multe conserve de naut si nu stiai cum sa le mai pregatesti. Un humus cu cacao poate fi cea mai buna alegere. Mai ales ca este un desert hranitor si sanatos.

Acest preparat libanez a avut mare succes in Romania, asa ca este momentul sa-l incerci si tu, daca nu ai facut-o deja.

Humus cu cacao – ce trebuie sa stii despre naut?

In primul rand, vrem sa iti readucem aminte cateva lucruri despre naut. Stii deja ca este ideal in salate, dar poate ca ar fi bine sa descoperi si proprietatile sale. Nautul este bogat in fier si acid folic, asa ca poate ajuta la vindecarea anemiei si prevenirea acesteia.

Este si foarte satios, dar sarac in calorii, doar 163 la suta de grame, asa ca nu iti face probleme.

Mai contine si potasiu, vitamina C si B6, care alaturi de fibre imbunatatesc sanatatea inimii. Fibrele au rolul de a ne ajuta sa scapam de colesterol, astfel scade si riscul de a avea o boala de inima. Aceasta leguminoasa contine si colina, un nutrient esential pentru cei care vor sa vindece insomniile. Are rol in stimularea memoriei, asa ca sustine procesul de invatare…totul despre naut aici >>>

Dar sa ne intoarcem de unde am plecat. Sigur esti curioasa sa afli cum se pregateste un humus cu cacao.

Humus cu cacao – RETETA simpla si usor de preparat

Ingrediente:

– 350 grame naut fiert

– 2 lingurite de cacao

– 2 linguri ulei vegetal sau de cocos

– un praf de scortisoara

– 3 linguri de miere

– zmeura sau capsune pt ornat (optional)

Mod de preparare

Punem nautul in blender, de asemenea cele 2 linguri de ulei. Se va amesteca totul foarte bine, pana se obtine o pasta omogena. Apoi se adauga si restul ingredientelor, inclusiv cacao. Amesteca bine din nou, pana obtii compozitia savuroasa.

Orneaza totul la final cu capsune sau zmeura. Poti adauga deasupra si fulgi de cocos. Te vei indragosti pe loc de aceasta reteta, in special daca iti place nautul.

Aceasta reteta poate fi adaptata si reinventata. De exemplu, in loc de naut poti pune un avocado, iar atunci nici nu mai este nevoie de ulei.

Budinca de avocado cu cacao si zmeura va fi pe gustul tau, garantat!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.