Cum sa slabesti daca ai peste 30 de ani – sfaturi utile

Daca si tu vrei sa stii cum sa slabesti daca ai peste 30 de ani, atunci este momentul sa descoperi cele mai utile sfaturi. Desigur ca ne vom axa pe un regim de viata sanatos, hranitor si usor accesibil.

Pentru ca cel mai important este ai o viata sanatoasa, inainte de toate. Care sunt cele mai bune alegeri culinare? Ce ai putea manca pentru a slabi? Evident ca este vorba si despre obiceiuri. Cu cat vei invata sa perpetuezi moduri de viata optime, cu atat te vei simti mai bine, iar silueta va avea de castigat.

Evident ca sportul si miscarea sunt esentiale pentru acest proces, la fel si hidratarea. Nu uita sa incepi sa ai grija de tine, chiar acum!

Cum sa slabesti daca ai peste 30 de ani? Idei la indemana oricui

Consuma mai multe proteine calitative. Stim ca suna ciudat, dar pentru a slabi este nevoie sa mananci, nu invers. Cu cat vei manca mai multe alimente nutritive, cu atat vei ajuta mai mult organismul in lupta cu kilogramele in plus.

Daca vei consuma proteine, vei evita acele pofte tardive si nu iti va mai fi foame atat de repede. De asemenea, vei sustine sanatatea muschilor si a intregului sistem imunitar. Consuma mai des la gustare un iaurt grecesc, seminte si nuci, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Alimente bogate in fibre. De obicei, fructele si legumele sunt sarace in calorii, asa ca este indicat sa le incluzi in dieta. In special fructele nu foarte dulci si salatele. Invata-te sa consumi cruditati in fiecare zi, iar silueta ta va fi mai armonioasa ca oricand.

Fa miscare in fiecare zi. Este momentul sa fie mai distractiv. Fara doar si poate ca, atunci cand totul este mai amuzant, parca iti vine cheful mai repede. Incearca antrenamente noi, exista nenumarate moduri de a face sport. Poti incerca aerobic, dansuri, zumba sau yoga. Cu siguranta vei gasi o activitate care sa te bucure si sa te inspire, astfel incat sportul sa devina o bucurie.

Nu esti la concurs! Asa ca nu fi dezamagita daca observi ca nu esti inca in cea mai buna forma. Ai timp sa recuperezi, asa ca bucura-te de moment. Daca vei face sport de 3-4 ori pe saptamana, cu siguranta vei dobandi o conditie fizica mai buna…mai multe despre motivatia de a face sport aici >>>

Cum sa slabesti daca ai peste 30 de ani?

Lucreaza cu greutati/gantere. Cu siguranta te vei felicita pentru aceasta decizie, mai ales ca rezultatele vor aparea in cateva luni. Lucrul cu gantere te va ajuta sa tonifiezi zonele cele mai dificile, cum ar fi bratele sau abdomenul, asa ca sigur vei fi multumita, in cele din urma.

Desigur, cel mai bine ar fi sa te inscrii la un curs online sau sa mergi la sala de fitness pentru a beneficia de sfaturile unui specialist in domeniu. Dar nu iti face griji, exista si cursuri online gratuite care te pot indruma in acest sens.

Cantareste mancarea si ai grija sa nu mananci portii uriase. In special cand vrei sa slabesti, dar chiar si atunci cand te afli la procesul de mentinere. In timp vei invata cum arata o farfurie „corecta” si ce cantitate de mancare ar trebui sa consumi zilnic. Nu uita sa alegi alimentele naturale, bogate in proteine si sarace in grasimi. Vei gasi nenumarate materiale, trebuie doar sa cauti. Evita mancarea procesata si bucura-te de cea naturala, cat mai des posibil. Da, este cea mai buna idee sa incepi sa gatesti, pentru ca mancarea gatita din comert nu este propice dietei de slabire.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *