Cea mai buna metoda de ingrijire a tenului in functie de tipul de piele

Cinci tipuri de ten, cinci tipuri de ingrijire – nevoile pielii variaza in functie de particularitatile sale. Sa iti cureti tenul cu un gel astringent, cand tu ai o piele uscata, sau sa aplici o crema foarte hidratanta, cand ai exces de sebum, sunt greseli care doar vor accentua problemele. De aceea, sa-ti cunosti tipul de ten este cel mai important pas pentru ca pielea ta sa emane ingrijire si sanatate, chiar si atunci cand nu porti machiaj.

Daca iti doresti sa cunosti avantajele unei creme de fata hidratante atunci cand ai un ten uscat sau vrei sa fii la curent cu importanta folosirii unor produse specifice, special concepute pentru fiecare tip de piele, decopera mai jos cateva sfaturi in acest sens.

Cea mai buna metoda de ingrijire a tenului – Tenul uscat

Un ten uscat se manifesta printr-un aspect tern al pielii, riduri fine, un efect de descuamare si o senzatie ca “te tine pielea”. Pentru a combate aceste efecte neplacute, ai nevoie de cat mai multa hidratare posibila. Mizeaza pe cremele emoliente, care mentin stratul hidrolipidic al pielii la un nivel optim, si evita folosirea produselor care au in compozitie sapun sau alcool.

In schimb, asigura-te ca pe lista ingredientelor regasesti ceramidele, acidul hialuronic, uleiuri, glicerina sau unturi hranitoare, precum cel de shea. Foloseste intotdeauna geluri de curatare blande, serumuri care actioneaza in profunzimea straturilor epidermei si creme special concepute pentru tenul uscat. In ceea ce priveste machiajul, si acesta este indicat sa fie realizat cu produse specifice, ceea ce inseamna ca ai nevoie de un fond de ten pentru ten uscat si un blush cu o textura cremoasa. Evita produsele de make up pe baza de pudra, care iti vor accentua senzatia de piele uscata.

Cea mai buna metoda de ingrijire a tenului – Tenul gras

Tenul gras se remarca printr-o stralucire excesiva a pielii, mai ales in zona “T” a fetei, si prin pori dilatati. Ingrijirea acestui tip de ten se face prin produse noncomedogenice, cu o textura usoara, care intra rapid in piele si care nu au in compozitie uleiuri. Opteaza pentru geluri de curatare pe baza de spuma, care elimina excesul de sebum, si nu uita sa hidratezi pielea cu o crema cu o formula usoara. In paralel, evita exfolierea in exces a pielii, precum si folosirea sapunurilor dure. O alta recomandare de care este indicat sa tii cont este sa nu iti cureti fata de mai mult de doua ori pe zi, deoarece vei indeparta uleiurile necesare pielii si vei stimula productia de sebum.

Cea mai buna metoda de ingrijire a tenului – Tenul mixt

Tenul mixt se caracterizeaza prin anumite zone in care pielea este grasa si altele in care este uscata. In general, obrajii si pielea din jurul buzelor este uscata, in timp ce nasul si fruntea sunt cu exces de sebum. Ingrijirea tenului mixt presupune utilizarea unor produse de curatare blande cu pielea, iar in ceea ce priveste hidratarea, este indicat sa aplici produse specifice pentru pielea grasa pe zona T si pe obraji. Exfolierea pielii se face doar o data pe saptamana, insa fara a insista in zona T, cea cu exces de sebum.

Tenul sensibil

Multe persoane cred ca au un ten sensibil pentru ca se irita dupa aplicarea unei creme sau a unui serum, insa e doar o reactie a pielii lor la un ingredient anume. In cazul in care chiar ai cu adevarat un ten sensibil, te inrosesti si te iriti de la dusuri, de la transpiratie si chiar si de la produse blande cu pielea. Eczmele, rozaceea, dermatita sunt probleme dermatologice specifice acestui tip de ten. Din acest motiv, atunci cand iti cumperi un produs cosmetic nou, este bine sa-l testezi pe pliul cotului inainte, pentru a vedea cum reactioneaza pielea la el. Indreapta-ti atentia doar catre produse de ingrijire si de make-up pentru ten sensibil si evita dusurile fierbinti.

Tenul acneic…citeste continuarea pe mediafax >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *