Cocktailuri pe baza de gin – retete delicioase, de vara

Ginul este mai popular ca oricand, iar cocktailurile bazate pe acest distilat sunt potrivite oricarei ocazii.

In acest articol iti spunem care sunt cele mai indragite 3 cocktailuri pe baza de gin si cum sa le prepari la tine acasa. Sa incepem cu inceputul: cum sa prepari un cocktail cu gin.

Cheia pentru prepararea unei astfel de bauturi este echilibrul dintre gustul dulce si cel acru, respectiv amar. Indiferent de ingredientele folosite, cocktailul trebuie degustat inainte de a fi consumat. Daca este servit cu gheata, aceasta trebuie sa umple paharul pana la varf;

Tine minte ca orice cocktail se savureaza in trei etape: cu ochii, cu nasul si cu gura, altfel spus aspectul, mirosul si gustul sunt la fel de importante.

Asigura-te ca ingredientele de baza, plantele aromatice si condimentele cu care prepari si ornezi cocktailul sunt intotdeauna proaspete. Ca regula generala, se recomanda folosirea a 50 de ml de gin pentru fiecare cocktail, daca reteta nu prevede altfel.

Cocktailuri pe baza de gin

Negroni

Acest cocktail respecta intocmai cerinta de echilibru intre gusturi: gustul amar de Campari este echilibrat de cel dulce al vermutului.

Ingrediente necesare:

25 ml gin

25 ml vermut dulce

25 ml Campari

1 fasie de coaja de portocala

Cum se prepara:

Toarna ginul, vermutul si Campari-ul intr-un “rocks glass” (pahar cu partea inferioara groasa) plin cu gheata. Amesteca pana cand ingredientele se omogenizeaza.

Stoarce partea exterioara a cojii de portocala deasupra paharului pentru a elibera uleiurile pe care le contine, apoi pune coaja in cocktail inainte de a-l servi.

Cocktailuri pe baza de gin – retete celebre

Martini

Definitia cocktailului clasic, Martini este consacrat in istorie ca elegant si sofisticat.

Ingrediente necesare:

60 ml gin

Vermut dry, dupa gust

1 fasie de coaja de lamaie, pentru ornat

Cum se prepara:

Pune intr-un pahar ginul cu cantitatea dorita de dry vermut – cu cat pui mai mult vermut, cu atat cocktailul va avea o savoare mai intensa de plante aromatice. Amesteca pana cand ingredientele se omogenizeaza. Decoreaza cocktailul cu fasia de coaja de lamaie si savureaza.

French 75

Numele cocktailului provine de la o arma de 75 mm, folosita de francezi in timpul Primului Razboi Mondial si este o aluzie la intensitatea acestei bauturi.

Reteta necesita sirop de zahar, pe care il poti prepara astfel:

Pune o jumatate de cana de zahar si o jumatate de cana de apa intr-o cratita. Incalzeste la foc iute si amesteca pana cand se dizolva zaharul. Lasa siropul sa se raceasca la temperatura camerei si apoi adauga-l in cocktail.

Ingrediente necesare pentru French 75:

50 ml gin

7 ml suc de lamaie

15 ml de sirop de zahar

90 ml sampanie

Felii de lamaie, pentru ornare

Cum se prepara French 75:

Pune ginul, sucul de lamaie si siropul de zahar intr-un shaker cu gheata. Amesteca timp de 15 secunde pana cand mixul devine rece. Toarna-l intr-un pahar de tip flûte (pahar inalt, cu picior, pentru sampanie). Adauga sampania, decoreaza cocktailul cu lamaie si savureaza.

Pentru a prepara mai multe cocktailuri si a descoperi retete inedite, citeste continuarea pe mediafax >>>

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *