Dieta asiatica. De ce tot mai multi oameni respecta aceste reguli!

Ca dieta asiatica este o minunata modalitate de a slabi este una, dar vestile bune nu se opresc aici, avand in vedere ca acest mod de a manca te poate ajuta sa fii mai sanatoasa. Iar acest aspect va face diferenta, vei manca copios, dar vei acorda mai multa atentie asupra lucrurilor pe care ti le vom prezenta.

Despre japonezi si dieta lor am mai vorbit, dar merita sa reluam cateva aspecte, avand in vedere ca acestia sunt printre cei mai longevivi din lume. Cu toate acestea, multi asiatici au inceput sa dea la o parte aceste principii de viata si sa imbratiseze dieta..americana! Rezultatul? Deloc incurajator, avand in vedere ca tot mai multi se confrunta cu probleme de sanatate.

Tocmai de aceea astazi voiam sa va prezentam adevarata dieta asiatica. Care sunt principiile care au ajutat aceste popoare sa atinge varste record? Ti le vom reaminti astazi, in speranta ca le vei respecta, macar partial.

Nu te lasa tentata de mancarea de tip fast-food sau cea semipreparata, nu iti va face decat rau.

 

Dieta asiatica – principii pentru o viata mai sanatoasa

1. Orezul si legumele, de baza. Este imposibil sa nu fi observat acest aspect, daca ai mancat produse tipic asiatice. Acestia au talentul de a gati cu cea mai mare maiestrie legumele, dandu-le o savoare nemaipomenita. Vestea cea buna este ce au mai putine calorii, iar orezul are in jur de 120, per portie. Ne referim aici la orezul inabusit, fara adaos de vegeta si alte „minunatii”. Desigur, orezul pe care il consuma asiaticii autentici este cel brun, acesta fiind bogat in fibre si minerale. Asa ca incearca sa cumperi si tu acest tip de orez.

2. Consuma legumele gatite. In pofida sfaturilor altor nutritionisti, se pare ca legumele gatite ar fi mai indicate, decat cele crude. In dieta asiatica, legumele crude sunt consumate mai rar, pentru ca obosesc organismul si este necesar un efort mai mare pentru a digera aceste alimente. Ce se intampla? Metabolismul va fi incetinit, ceea ce va pune bete in roate celor care vor sa slabeasca. Asadar, alimentele gatite sunt digerate mai usor.

3. Nu recomanda excluderea totala a grasimilor animale. Chiar daca asiaticii sunt mai aproape de vegetarieni, nu sunt tocmai vegani. Asa ca recomanda puiul sau curcanul ecologic, o data pe saptamana. Ai voie si vita sau miel, o data pe luna, dar nu trebuie sa servesti mai mult de 100 de grame. Nu uita sa consumi mai des fructe de mare si peste, in special la cina sau la pranz. Sunt foarte importante, in dieta asiatica.

4. Bea ceai verde zilnic. In dieta asiatica este recomandat sa bei ceai verde in fiecare zi, daca este posibil. Desigur, vorbim de un ceai natural, organic, care sa iti sustina energia si care previne bolile. Vei arde mai usor grasimea, vei imbunatati sistemul nervos, vei reduse oboseala si vei avea oase mai puternice. Bea o cana sau 2 de ceai verde in fiecare zi, neindulcit, daca poti.

5. Evita consumul de lactate in exces. Produsele animale in exces nu sunt deloc recomandate, in special lactatele. Este important sa mentii o dieta echilibrata si sa fii in armonie cu natura, respectand principiile acesteia.

 

Dieta asiatica – secretul unei vieti mai fericite?!

Desigur, iar daca te vei gandi putin, iti vei da seama ca o viata mai sanatoasa echivaleaza si cu o viata mai fericita. Asa ca nu mai pierde vremea si schimba-ti dieta chiar acum. Ar putea face diferenta intre o stare de sanatate optima si boala.

Pentru a fi sigura ca te hidratezi suficient, asigura-te ca bei cel putin 2 litri de apa pe zi si nu uita sa faci sport. Doar in acest fel vei avea un trup armonios si o sanatate de fier. Succes!

 

4.67/5 (18)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *