Dieta raw vegana. Argumente pro si contra

Dieta raw vegana este fara doar si poate un mod de viata controversat, in special in momentul de fata. In Romania este inca ceva socant sa auzi ca o persoana mananca doar alimente crude. Primul instinct este sa zici ca acel om este nebun si sigur se va imbolnavi in curand.

Dar inainte de a trece la judecati, haide sa descoperim impreuna ce este, de fapt, dieta raw vegana. Evident ca vorbim despre un mod aparte de a manca. Cei care urmeaza raw veganismul consuma doar alimente crude sau gatite pana la temperatura de 50 grade Celsius. Vor fi excluse complet toate alimentele de provenienta animala, iar dieta va cuprinde fructe, legume, cruditati, seminte si nuci din abundenta.

Evident ca poti urma acest regim vegan si daca vrei sa slabesti. Adica il vei tine pentru o scurta perioada de timp, in functie de cate kilograme vrei sa slabesti.

Un lucru este sigur: te va ajuta sa scapi de surplus si sa eliberezi organismul de toxine. Imediat aflam mai multe impreuna!

Dieta raw vegana. A fi sau a nu fi?

Vom incepe cu lucrurile bune. In afara de faptul ca poti slabi rapid chiar si 10-12 kilograme in cateva luni, iti vei imbunatati si sanatatea cardiovasculara. Nu putine studii arata ca o dieta raw vegana duce la scaderea tensiunii arteriale in mod natural. De asemenea, vor fi prevenite accidentele vasculare, iar colesterolul “rau” va fi prevenit.

Asa ca se pot petrece foarte multe lucruri benefice odata ce adopti un astfel de regim de viata. Desigur ca poti tine pentru anumite perioade de timp, dupa care sa revii la o dieta echilibrata, dar care contine si alimente animale.

Cercetari noi in domeniu arata ca si diabetul de tip 2 poate fi prevenit cu ajutorul unei diete bazate pe fructe si legume crude, salate, nuci si leguminoase. Cerealele integrale si semintele ajuta la randul lor digestia si sunt un mic dejun perfect, inclusiv pentru diabetici. Evident, evita alimentele care au zahar in compozitie sau sare in exces. Echilibrul este totul atunci cand vorbim despre dieta si sanatate.

Dieta raw vegana – scapa de grasime si problemele digestive

Da, este cat se poate de adevarat. Vei avea un trup mai sanatos si grasimea corporala va scadea cu pana la 8-9%. Asa ca fara doar si poate ca merita sa incerci sa urmezi un astfel de regim alimentar. De asemenea, tranzitul intestinal, digestia si constipatia pot fi remediate cu ajutorul acestui regim.

Alt efect benefic consta in faptul ca vei avea mai multa energie si pofta de viata, odata ce vei manca fructe, seminte si cereale la micul dejun. Sau daca la pranz vei opta pentru o salata de cruditati, cu tofu si paine integrala.

Desigur ca exista si parti mai putin placute, in special cand urmezi un astfel de regim pe termen foarte lung. Risti sa dezvolti anumite probleme de sanatate la care nu te-ai fi asteptat. De exemplu, s-ar putea sa suferi din pricina carentelor de vitamina B12, care se asimileaza mai bine din produse animale. Desigur ca exista si omnivori care sufera de acest deficit, dar pare sa fie mai des intalnit in cadrul vegetarienilor.

Uneori poate exista un nivel scazut de acizi grasi Omega 3, vitamina D. Tocmai de aceea este indicat sa se ia suplimente odata cu inceperea acestui regim. Nu uita sa te consulti cu un medic nutritionist si nu tine dieta vegana pentru perioade foarte lungi de timp.

Dulciurile raw vegane – ce trebuie sa stii inainte de a le incerca?

Ca sunt realizate fara coacere, majoritatea necesita doar refrigerarea pentru cateva ore. Minunat, nu-i asa? Contin doar ingrediente naturale si nu ingrasa atat de mult ca cele obisnuite. De fapt, vei observa chiar tu singura ca nu sunt la fel de dulci, asa ca acesta este primul semn bun. Atunci cand vorbim despre mentinerea siluetei si a sanatatii.

Zaharul in exces nu face altceva decat sa afecteze din plin sistemul imunitar si intreg organismul, creand o stare de aciditate. Asa ca este bine sa reduci consumul cat poti de mult…mai multe despre dulciurile vegane aici >>>

3.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *