De ce nu slabesti? Obiceiuri care te tin pe loc

De ce nu slabesti asa de repede si eficient cum ti-ai fi dorit? Ei bine, astazi iti oferim cateva trucuri care te pot ajuta sa iti atingi scopul. Uneori nu reusim sa pierdem kilogramele in plus asa repede cum ne-am fi dorit, iar acest lucru nu face decat sa ne enerveze. De ce se petrece acest fenomen? De ce nu slabesti, uneori saptamani la rand, desi pare ca faci lucrurile bine?

Desigur ca exista si acele „praguri” despre care tot auzim vorbindu-se, dar nu este vorba doar despre acest aspect. Uneori organismul are nevoie de o pauza, asa ca dureaza un pic pana slabim. Dar, in alte cazuri, pur si simplu facem anumite greseli pe care nici nu le realizam. Tocmai deste acestea dorim sa vorbim in articolul de astazi. Mananci prea multe gustari, chiar si sanatoase? Nu consumi suficiente proteine? Pui prea mult ulei in mancare?

Cu siguranta te vor ajuta aceste sfaturi, probabil ca anumite lucruri trebuie schimbate, in cazul tau.

De ce nu slabesti? Faci una dintre aceste greseli?
  1. Mananci prea multa mancare…fie ea chiar si sanatoasa! Tocmai de aceea este foarte important sa-ti cantaresti portiile. Nu te lasa pacalita de farfuriile mai mici sau de faptul ca tu poti „masura” din ochi. Lucrurile nu stau deloc asa. Te poti insela si probabil ca mananci mai mult decat ar trebui. Numara caloriile si masoara portiile, astfel incat sa nu depasesti 1400 de calorii pe zi, de exemplu. Desigur, poti merge la un nutritionist care iti va da niste sfaturi utile, in acest sens. Un lucru este cert: va fi nevoie sa creezi un deficit caloric, pentru a slabi.

Sub nicio forma nu poti manca acelasi numar de calorii ca inainte, chiar daca mananci mai sanatos. Micsoreaza portiile, consuma fructe si legume din abundenta, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

  1. Nu mananci suficiente proteine. Stim ca suna contraintuitiv, dar este cat se poate de adevarat. Daca vrei sa slabesti, trebuie sa mananci sanatos, nutritiv si satios. Atlfel, organismul tau va fi privat de anumite elemente esentiale pentru bunastarea sa. De asemenea, arderile vor fi incetinite, atunci cand nu mananci corect.
Alimente care contin proteine – iaurtul grecesc

Cu siguranta te gandeai ca nu este recomandat in dietele de slabire, din cauza nivelului ridicat de proteine si grasimi. Dar lucrurile nu stau deloc asa, in special ca un iaurt grecesc iti poate conferi senzatia de satietate de care ai nevoie. In acest fel, vei manca mai rar, asa ca probabil ca vei exclude din dieta gustarile prea dese. Consuma iaurt grecesc alaturi de fructe de padure, granola sau alte cereale integrale. Constituie un mic dejun excelent, care te va ajuta sa ai energie pana la pranz…mai multe alimente care contin proteine >>>

De ce nu slabesti? Pui prea mult ulei in mancare?

Este foarte posibil, de multe ori nici nu ne dam seama ca facem acest lucru. Pune cat mai putin ulei atunci cand prepari o ciorba, o tocanita sau o friptura si nu mai cali legumele! Fierbe-le, mai degraba, si vei remarca faptul ca rezultatele vor fi mult mai bune.

De asemenea, consuma cat mai des uleiul presat la rece. Acesta este obtinut printr-un proces natural care dateaza de mii de ani, in special in randul popoarelor mediteraneene. Acestia consuma ulei de masline presat la rece aproape zilnic, de unde si sanatatea lor mult mai puternica.

Poate ca nu stiai, dar in Italia, de exemplu, exista chiar si degustari de uleiuri, avand in vedere ca pentru ei sunt atat de importante. In mod normal, uleiul presat la rece se obtine la o temperatura de maxim 28 grade Celsius, iar semintele folosite sunt cele de natura organica. Acestea isi pastreaza continutul de vitamine si minerale, tocmai de aceea sunt esentiale in dieta de zi cu zi.

In acest sens, exista studii care arata ca aceste uleiuri pot preveni bolile de inima, colesterolul „rau”, tensiunea arteriala marita si chiar pot reduce riscul de a face un accident cerebral.

Util si in prevenirea bolilor de stomac si chiar a imbatranirii premature…mai multe despre uleiul presat la rece aici >>>

De asemenea, evita sa mananci prea des tot felul de „gustari sanatoase”. Smochine, alune, curmale sau caju. Poti manca portii mici, dar ai grija sa nu consumi mai mult decat este cazul. Mananca fructe si legume proaspete in fiecare zi si nu uita sa cantaresti mancarea, va face diferenta.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *