Obiceiuri care distrug ficatul – ce sa NU faci?

Despre faptul ca exista o serie de obiceiuri care distrug ficatul, cu siguranta ai mai auzit. Asa ca vom detalia aceste aspecte, avand in vedere ca multi oameni nu stiu cum pot preveni maladiile asociate ficatului.

Tocmai de aceea astazi venim in ajutorul tau, pentru a te invata cum sa previi aceste obiceiuri care distrug ficatul si care degradeaza sanatatea, per total. Nu uita ca ficatul realizeaza nu mai putin de 500 de functii vitale pentru organism. Asa ca este esential sa ai grija de bunastarea acestui organ atat de important. Ficatul ne ajuta sa eliminam toxinele, sa reglam glicemia si sa eliminam inflamatiile din corp. Asa ca este imperios necesar sa mentinem sanatos acest organ.

Haide sa descoperim impreuna cateva lucruri pe care le poti face pentru a avea grija de sanatatea ficatului tau.

Obiceiuri care distrug ficatul – ce sa eviti?

Sucurile dulci carbogazoase si neacidulate. Sunt, pur si simplu o amenintare la adresa sanatatii, mai ales a ficatului. Dr. Anthony Puopolo, medic intern specialist in SUA, explica: „Nu este nicio surpriza ca alcoolul poate afecta serios ficatul, daca este consumat in exces, dar la fel se intampla si atunci cand consumam cantitati mari de sucuri dulci si carbogazoase (sau nu). Acelea abunda in zahar si chimicale, iar cei care le consuma cu precadere risca sa dezvolte un ficat gras si nesanatos. De asemenea, cei care beau sucuri risca sa aiba inflamatii, friboze si chiar ciroza.”

Doctorul explica faptul ca cei care consuma cateva pahare de suc zilnic sunt cei care risca sa se imbolnaveasca, cel mai adesea. Modereaza consumul de sucuri si opteaza mai des pentru limonade, ceaiuri sau sucuri naturale, pregatite in casa. Sunt perfecte la micul dejun.

Medicamente sau suplimente in exces. Suplimentele naturale sunt bune pentru organism, dar nu trebuie luate in exces. Pot avea diverse efecte secundare neplacute precum constipatia. Cauta sa cumperi suplimente naturale, fara adaosuri chimice. De asemenea, evita sa iei medicamente de fiecare data cand te doare capul sau burta, etc. Cu cat inveti organismul sa se vindece doar in acest mod, cu atat iti va fi mai greu sa renunti la ele, pe parcurs.

Obiceiuri care distrug ficatul – nutritia si lipsa somnului

Lasa serialele la o parte si mergi la culcare! Cam asa ar suna un sfat cu adevarat eficient, in ziua de astazi. In era filmelor si a sedentarismului, lipsa somnului sau insomnia devin tot mai dese. Evident, unul dintre motive este lipsa exercitiului fizic. Nu facem miscare, asa ca avem energie neconsumata, care ne tine treji in miez de noapte, in loc sa ne „lase” sa dormim.

Asa ca invata-te sa iesi in fiecare seara la plimbare, indiferent de anotimp. De asemenea, du-te la culcare la cel tarziu ora 23 si vei remarca faptul ca te vei simti mai bine. Te vei trezi plina de energie si dornica sa incepi o noua zi.

Dr. Anthony Puopolo ne reaminteste de ce medicii insista atat de mult sa mancam sanatos. „Este vital pentru buna functionare a ficatului. Altfel acesta va deveni suprasolicitat si nu va putea elimina toxinele in mod eficient. Plus ca vei fi mai obosit, daca mananci mereu nesanatos, nu vei avea energie. Consumati cruditati mai des, iar fructele si legumele proaspete trebuie consumate in fiecare zi, fara exceptie.”

Curata ficatul si slabeste in 20 de zile

Vorbim despre un smoothie minunat, vegan, recomandat de specialistii de la vegansmoothie.com. Nu este vorba despre un tratament, nu-ti face griji. Este mai bine sa lasam medicii atunci cand vine vorba despre asa ceva. Noi dorim sa-ti punem la dispozitie o minunata metoda de purificare.

Curata ficatul in mod natural
Pentru acest smoothie special ai nevoie de:

– o mana de spanac verde

– 1/2 castravete…vezi reteta completa aici >>>

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *