Cum sa te relaxezi dupa serviciu

Poate si tu te-ai intrebat cum sa te relaxezi dupa serviciu, ce ai putea face pentru a avea o viata mai frumoasa si mai relaxata, asa ca astazi vom discuta despre aceste aspecte.

Asa cum stii, viata profesionala poate deveni o adevarata corvoada, in special daca nu ai fost invatata sa ai mai mare grija de tine. Care este riscul muncii in exces?

Fenomenul burnout, adica epuizarea totala, asa ca nu lasa stresul de la munca sa-ti afecteze viata. Cel putin nu mai mult decat este cazul. Suntem fiinte menite sa se bucure de viata, iar jobul nu este totul. Tine minte ca este doar o sursa de venit, pana la urma.

Este minunat daca ai gasit ceva care te pasioneaza, dar tine minte sa nu dai mai multa importanta locului de munca, decat este cazul. Exceleaza in ceea ce faci, dar nu uita sa acorzi atentia cuvenita si hobby-urilor, timpului liber si…distractiei!

Cum sa te relaxezi dupa serviciu? In primul rand va trebui sa inveti sa te bucuri mai mult de compania ta si de viata. Facem parte dintr-o generatia crescuta de parinti care nu au stiut sa se distreze. In afara de vestitele mese in familie si cateva zile de concediu, oamenii nu faceau altceva decat sa munceasca. Daca te numeri si tu printre aceste cazuri, este momentul sa schimbi ceva.

Cum sa te relaxezi dupa serviciu?

1. Fa o plimbare. Trebuie sa-ti pui in ordine gandurile in primul rand, asa ca du-te la o plimbare in parc, dupa munca. Relaxeaza-te. In special daca acasa te asteapta un copil si…multa treaba! Este momentul sa fii impacata cu tine, daca vrei sa ai ce sa le oferi si celorlalti. Mananca o inghetata, vorbeste cu o prietena sau pur si simplu stai in liniste, macar 30 de minute. Vei vedea ca te vei simti mult mai bine.

2. Apuca-te de sport. Sau de yoga ori pilates, 2 tehnici care includ miscarea, dar si relaxarea. La yoga vei invata ca suntem mai mult decat corpul nostru si vei practica si meditatia. Pilates te va ajuta sa tonifici corpul si iti va linisti mintea. Daca acestea nu iti plac, ramane oricand alergatul la indemana. Sau chiar o ora la zumba sau aerobic. Acorda-ti aceasta mica placere si te vei simti mult mai relaxata.

3. Creeaza un ritual. Ceva care sa te relaxeze si bucure. De exemplu, inainte de culcare aprinde cateva lumanari parfumate si citeste cateva pagini dintr-o carte. Cum sa te relaxezi dupa serviciu? Acorda-ti un timp doar pentru tine, indiferent ce ai face. Daca stresul iti va invada viata, iti va fi mult mai greu sa fii eficienta in demersurile tale. Plus ca cei din jur vor simti, ceea ce ti-ar putea cauza probleme si in viata personala.

4. Bucura-te de lucrurile mici. Fie ca vorbim despre un film, o floare, un pahar cu vin, etc, invata sa fii fericita cu ceea ce ai. Chiar nu are rost sa te stresezi pentru toate experientele traite si tine minte: grijile nu vor schimba nimic! Ba chiar din contra, iti vor crea o stare de spirit negativa si vei avea o stare de tristete.

5. Iesi in oras. Bucura-te mai des de compania celor dragi, fie ca vorbim de prieteni, sot, parinti. Este important sa ii avem aproape si sa ne facem timp pentru ei. Intotdeauna te vei simti mai bine dupa astfel de intalniri. Asa ca nu uita ca viata este scurta, iar daca vei fi prea stresata vei pierde magia! Plus ca vei „chema” ridurile si firele albe in viata ta si suntem siguri ca nu vrei asta.

Cum sa te relaxezi dupa serviciu si de ce sa iti iei zile libere mai des

Nu este nevoie sa astepti tot anul pentru a-ti lua un concediu lung. Ce ar fi sa iti iei mai des o zi libera si sa faci ceva pentru tine in acel timp? Nu mai astepta sa vina Craciunul sau Revelionul pentru a te relaxa, nu asa functioneaza viata.

In special in momentul prezent, cand preturile calatoriilor au scazut considerabil, asa ca un city-break ar putea fi o varianta formidabila de a iesi din cotidian. Da-ti voie sa te bucuri mai mult si vei vedea ca toate aspectele vietii tale se vor imbunatati.

Stii ca studiile arata ca oamenii fericiti au mai mult succes in toate domeniile? Nu este de mirare, acestia au invatat sa se bucure mai mult ca orice de clipa de fata. Invata si tu!

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *