Ce sa nu mananci cand calatoresti

Daca te-ai hotarat sa faci o vacanta intr-o zona departata vara aceasta, ar trebui sa stii ce sa nu mananci cand calatoresti, avand in vedere ca unele alimente te pot afecta. Iar daca mai ai si rau de masina, este clar ca trebui sa fii foarte atenta la ce gustari vei savura.

Este destul de dificil pentru organism sa se adapteze in astfel de situatii, asa ca este bine sa ai alimente mai lejere si usor de digerat. In special daca mergi cu autocarul si nu prea stii cand va fi urmatoare oprire.

Pentru unii o astfel de drumetie poate fi o adevarata aventura, asa ca este bine sa stii ce sa nu mananci cand calatoresti. Mai ales daca esti o fire sensibila si ai o digestie mai lenta.

Tine minte ca dupa ce ai mancat NU este recomandat sa pleci imediat la drum. Cel mai bine ar fi sa faci cativa pasi si sa ajuti metabolismul. Daca nu simti ca mancarea „s-a asezat”, nu te grabi sa pleci, altfel zgaltaieturile si agitatia drumului ti-ar putea face rau.

Dar totusi, ce gustari poti lua si ce nu este recomandat, la drum lung?

 

Ce sa nu mananci cand calatoresti – alege alimente lejere

Asadar, daca te pregatesti de o calatorie de durata, este clar ca trebuie sa ai la tine si niste gustari. Pentru ca mesele principale s-ar putea sa nu fie suficiente. Ne referim aici la alimente sanatoase, ideea nu este sa rontai covrigei si chipsuri cat este ziua de lunga.

 

Gustari pentru drum lung:

1. Un croissant cu unt si o piersica.
2. O cafea revigoranta, o banana si un baton de nuci.
3. Un senvis cu carne de curcan, paine din faina integrala, salata verde, branza feta si rosii.
4. Cereale integrale si un iaurt.
5. Piept de pui la gratar, paine din faina integrala si salata verde.
6. Biscuiti din faina integrala, fructe confiate si un ceai rece.
7. Nuci si seminte nesarate si neprajite
8. Ciocolata neagra si o banana (in special daca mergi noaptea).
9. Suc natural de fructe sau legume.
10. Snitel de pui si paine integrala.

Iti recomandam aceste alimente pentru ca sunt usor de digerat si sigur nu iti vor crea probleme. Ce sa nu mananci cand calatoresti? Exact, toate acele lucruri delicioase, dar greu de digerat, la care probabil te gandesti:

– carne de porc, vita, miel, oaie, etc
– tocanite
– fast-food
– sucuri carbogazoase
– chipsuri
– fripturi, etc

Daca vrei neaparat sa consumi aceste mancaruri, asteapta macar pauzele de drum mai lungi, pentru a avea timp sa le digeri un pic. Altfel ai putea avea mari probleme, chiar daca de regula nu suferi din pricina raului de masina.

Ce sa nu mananci cand calatoresti – atentie la nutritia copiilor!

Desigur ca aceste gustari sunt recomandate si celor care se pregatesc sa zboare cu avionul. Nu este indicat sa mananci prea mult nici inainte de o astfel de calatorie. Tine minte ca decolarile si aterizarile pot da peste cap digestia, asa ca nu este necesar sa mai pui si tu paie pe foc.

Daca ai copii mici, alaturi de care vei calatori, ai grija sa nu le oferi orice vor ei de mancare. Desigur ca micutii vor fi tentati sa manance tot ce este pe lista cu alimente interzise, dar nu trebuie sa le faci pe plac. Ultimul lucru pe care ti-l doresti este un copil bolnav, in special cand te pregatest de vacanta.

Drum bun si fii cumpatata, nu vei regreta! Plus ca silueta ta nu va avea de suferit nici in perioada concediului, in acest fel.

 

4.6/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *