Viata de weekend: intre confort si…disperare!

Poate ca si tu ai observat ca viata de weekend incepe sa fie o sintagma tot mai des folosita, in contextul in care multi dintre noi uita sa se relaxeze in restul timpului. Grijile, deadline-urile, familia, facturile, etc, toate par sa fie mai importante decat tu insati. Sa fie oare normal acest sacrificiu pe care il perpetuam inca din vremuri stravechi?

Despre acest fenomen des intalnit vom vorbi astazi si despre faptul ca viata de weekend incepe sa fie singura in care ne bucuram cat de cat de timpul nostru liber.

Desigur ca psihologii avertizeaza si spun ca nu este deloc in regula sa traim doar pentru cele doua zile libere de la finalul saptamanii. Asa ca ideea de baza ramane sa invatam sa ne bucuram de toate momentele frumoase ale vietii, indiferent de situatie.

Cum putem face acest lucru? Cum putem sa uitam de viata de weekend si sa ne bucuram de toate momentele pe care le traim?

Desigur ca nu va fi o misiune simpla, dar nici una imposibila, asa cum sunt multi tentati sa creada. Ideea este ca trebuie sa inveti sa ai incredere in tine. De asemenea, alt pas important ar fi sa consideri ca meriti mai mult decat o viata banala.

Asa ca, iata cativa pasi simpli:

 

1. Scrie pe o foaie ce ai vrea sa traiesti. Vorbim cat se poate de serios. Adica ce rost are sa mai pierzi vremea? Scrie punct cu punct ce experiente ai vrea sa ai, in urmatoarea luna. Si incearca sa le indeplinesti. Desigur, vorbim despre lucruri mici, nu trebuie neaparat sa vrei sa fii multimilionara pana in iulie. S-ar putea sa nu functioneze. Dar ce ar fi sa te duci la cursul ala de pilates, pictura, canto, citit, etc? Fa-ti putin timp pentru tine, chiar si in timpul saptamanii (!).

2. Nu mai fi negativista. Nici nu iti imaginezi cata energie pierzi atunci cand te gandesti la tot felul de drame…Este evident ca nu poate fi decat o pierdere de vreme, asa ca pune-i punct chiar acum. Incearca sa devii fix opusul acestui cuvant, in timp vei reusi. Ai incercat afirmatiile pozitive? Stim, poate ca suna caraghios, dar sunt mai folositoare decat crezi. Vrei sa traiesti doar viata de weekend? Probabil ca nu, asa ca ar fi bine sa inveti sa traiesti si in restul timpului.

3. Invata sa te…deconectezi. Da, ne referim la internet. Mai ales in weekend. Chiar este cazul sa mai stai toata ziua pe net si atunci?! Du-te afara, distreaza-te, bucura-te de fiecare moment, sigur te vei simti mai bine. Las-o mai moale cu filmele si serialele, viata se petrece dincolo de granitele apartamentului tau.

4. Este momentul sa ai o pasiune. Sau chiar mai multe. Ce inseamna viata fara lucrurile care ne fac placere? Indiferent care este acel hobby, urmeaza-l. Nu-i lasa pe ceilalti sa te descurajeze. De ce crezi ca este asa multa lume depresiva si fara chef de viata? Pentru ca au uitat sa mai traiasca. Considera ca doar copiii sau familia sunt singurii care conteaza si in rest, se neglijeaza. Fara doar si poate ca acest fapt va avea repercursiuni asupra lor.

5. Viata de weekend…trebuie sa fie si in restul saptamanii. Daca te numeri printre fericitele care se bucura cu adevarat de sfarsitul saptamanii, tinem sa te felicitam. Dar nu ne oprim aici. Ce ar fi sa te bucuri si de luni pana vineri, mai mult? Iesi la restaurant, intalneste-te cu prietenele, bucura-te de orice clipa.

 

Viata de weekend versus viata reala

 

Te-ai saturat sa te bucuri doar de cateva momente si te intelegem perfect. Invata sa faci mai multe lucruri pentru tine si cat mai variate. Atentie: ne referim la acele activitati care NU implica uitatul la televizor, filme, etc. Iesi afara, du-te sa te plimbi in natura, urca pe un munte, savureaza mirosul marii.

Nu ai nevoie de o gramada de bani pentru a face aceste lucruri. Stii cati se duc la munte sau la mare doar pentru o zi? Si fii sigura ca atunci cand se intorc acasa se simt mult mai bine decat daca ar fi stat inchisi in living, urmarind emisiuni televizate.

Viata de weekend este un mit, nu uita ca adevarata viata se petrece chiar acum. Asa ca incepe sa o apreciezi mai mult si sa faci din toate momentele o bucurie. Succes!

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *