De ce sa consumi zmeura cat mai des

Poate si tu te-ai intrebat de ce sa consumi zmeura atat de des pe cat ne recomanda medicii si nutritionistii, iar astazi vei descoperi beneficiile acestor fructe minunate. Este aproape imposibil sa nu-ti placa, iar majoritatea dintre noi ne bucuram sa mancam zmeura inca din vremea copilariei. Iar daca ai avut bunici la tara, sigur iti aduci aminte ce bucurie simteai cand zmeura era gata de cules.

Dar sa revenim in timpurile moderne pe care le traim si sa intelegem de ce zmeura poate fi un adevarat miracol pentru organismul tau.

Este demn de precizat ca 100 de grame de zmeura au sub 50 de calorii, fiind mai mult decat eficienta in curele de slabire. Contine fibre din abundenta, dar si proteine, antioxidanti ( de 50 de ori mai mult decat capsunele!). Mai contine vitamina C, cupru, magneziu si calciu. Nu suna rau, nu-i asa?

 

De ce sa consumi zmeura – iata cateva motive serioase:

– vei preveni aparitia bolilor canceroase. Sunt nenumarate studii care arata ca anumite fructe de padure, printre care si zmeura, te pot ajuta sa previi cancerul. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca abunda in antioxidanti, la fel ca si afinele.

Este buna chiar si pentru cei care sufera de astfel de maladii, in contextul in care aceasta ii poate ajuta sa elimine toxinele. Poate preveni in special cancerul de colon si te va ajuta sa ai un tranzit mai bun.

– recomandata si persoanelor care sufera de diabet. Avand in vedere ca nu prea contine zahar, este ideala pentru acestia. Si gandeste-te ca poate fi un desert grozav, in special daca adaugi putin sirop de artar si o banana! Cine mai are nevoie de prajituri cand poti manca astfel de fructe minunate?! De ce sa consumi zmeura? Pentru ca va ajuta la stabilizarea glicemiei si va preveni bolile cardiovasculare.

– eficienta in curele de slabire. Ce bucurie sa stii ca poti manca zmeura atunci cand esti la dieta. Si nici macar nu trebuie sa te abtii, avand in vedere ca nu are multe calorii. Poate ca nu stiai, dar exista si dieta cu zmeura, eficienta si usoara.

Asa ca daca vrei sa pierzi cateva kilograme este momentul sa introduci zmeura proaspata in dieta ta zilnica. Vei avea un tranzit mai bun si poti spune adio constipatiei.

– previne imbatranirea prematura. Antioxidantii mai au un efect minunat: vor preveni imbatranirea prematura a celulelor, asa ca mananca cel putin 150 de grame de zmeura pe zi, macar vara! Nu vei regreta, in acest fel vor fi prevenite ridurile si alte efecte neplacute care vin odata cu varsta…

– regleaza tensiunea arteriala. Asa ca, bolile cardiovasculare, alaturi de colesterolul „rau” vor deveni istorie, in cazul tau. Faptul ca zmeura abunda in minerale precum manganul, cuprul si fierul este o veste foarte buna. Acestea sunt cele care regleaza tensiunea si te fac sa te simti mai sanatoasa ca oricand.

– reduce inflamatiile. Daca reumatismul este cel care te supara, avem din nou vesti bune. De ce sa consumi zmeura, in acest caz? Pentru ca are in compozitie fenoli, care ajuta si sustin reducerea inflamatiilor de la nivelul articulatiilor.

Asa ca vei scapa de dureri treptat si vei avea o mobilitate mai buna. Conditia este sa mananci macar 250 de grame de zmeura pe zi, timp de 10 zile. O cura cu zmeura este recomandata in aceste situatii.

– raceli si viroze. Ce crezi, este mult mai eficienta decat portocalele, avand in vedere continutul ridicat de vitamina C si antioxidanti. Asa ca, daca racesti pe timp de vara, poti sa fii sigura ca zmeura va fi aliatul tau.

De ce sa consumi zmeura, ai inteles. Iata cand NU este indicata!

In cazul celor care sufera de pietre sau nisip la rinichi. Chiar daca este gustoasa si probabil iti place mult sa o consumi, evit-o daca ai asa ceva. Contine oxalati, iar acestia sunt cei care iti provoaca probleme atunci cand apare nisipul la rinichi. De fapt, probabil ca organismul tau are o cantitate prea mare de oxalati, asa ca nu mai are nevoie!

In rest, zmeura este recomandata tuturor, avand in vedere ca este un fruct cu adevarat miraculos, care te poate ajuta sa-ti fortifici organismul. Lasa de-o parte deserturile cu sute de calorii si consuma zmeura cu miere si afine, ce minunat!

Efectele? Te vei bucura de un gust dulce natural si probabil ca vei slabi cateva kilograme.

 

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *