Dieta DODO, slabeste 3 kilograme intr-o saptamana

Poate ca esti plictisita de regimuri care promit marea cu sarea, dar poti fi sigura ca dieta DODO este cat se poate de eficienta si vei intelege rapid de ce.

In primul rand, sa ne familiarizam putin cu acest regim de slabire si sa ii intelegem bazele. Asadar, aceasta a fost conceputa de nutritionistul Drew Price, originar din Marea Britanie. Acesta a inceput sa lucreze cu oameni din toata lumea, dupa ce dieta sa a avut un succes nebun. Despre ce este vorba? Ei bine, are la baza postul intermitent, asa ca atunci cant tii dieta DODO vei ajungi sa consumi doar 500 de calorii pe zi. De unde si slabitul rapid, care se produce in cadrul acestui proces.

Daca in prima saptamana vei slabi in jur de 3 kilograme, in urmatoarele vei da jos intre 500 si 1,5 kilograme, asa ca regimul nu te va dezamagi. Desigur, pentru a reusi sa te bucuri de efectele sale, trebuie sa urmezi cu strictete „regulile.”

 

Ce inseamna dieta DODO si cum se tine?

In primul rand, va trebui sa te obisnuiesti cu ideea de a nu manca intre 20-24 de ore. Nu te ingrijora, am inclus si orele de somn, asa ca nu este chiar atat de greu. Mai ales dupa ce te vei obisnui putin cu acest mod de viata.

Iar slabitul nu este tot ceea ce se petrece. De exemplu, vei ameliora anumite afectiuni de sanatate si speranta de viata va creste, potrivit cercetatorilor.

Ce trebuie sa faci? Este simplu. Odata ce te-ai hotarat, fii atenta la ziua de dinaintea inceperii postului. Atunci vei avea voie sa mananci un mic dejun si un pranz copios. Seara, adica intre orele 19.00-22.00 vei lua cina. Procesul va incepe din acel moment si pana seara urmatoare, pana cand tu nu vei manca nimic, decat seara, tot intre 19.00-22.00. Deci, cum vorbeam, vor exista intre 20 si 24 de ore in care nu vei manca nimic, in dieta DODO.

De-a lungul zilei, ai voie sa bei apa, ceai verde si o cafea fara lapte sau zahar. Seara, dupa cina, mai ai voie sa consumi doar apa.

Nu te speria, doar la inceput va fi greu, te vei obisnui in timp. In ziua urmatoare, poti consuma un mic dejun si in rest poti manca normal. Dupa cateva zile, trebuie sa faci exact ceea ce ti am descris mai sus. Trebuie sa ai cel putin 3 zile de post pe saptamana, in dieta DODO, pentru a vedea rezultatele.

Vei creste treptat numarul zilelor de post, pana vei ajunge la 3 pe saptamana, fara sa exagerezi. Nu te ingrijora, efectele se vor vedea si cand tii doar o data pe saptamana, adica la inceput.

 

De ce este indicat sa urmezi dieta DODO?

Asa cum spune si creatorul dietei, este interesant de vazut cum organismul stie sa isi dozeze carbohidratii, proteinele, mineralele, etc, chiar daca nu primeste multa hrana. Asadar, in timp vei observa ca cele 500 de calorii iti vor tine de foame, odata ce te obisnuiesti.

Pe langa slabit, vei imbunatati nivelul insulinei, vei arde cu succes grasimile, colesterolul va fi in parametrii normali. Asa ca merita sa incerci, incepe cu o zi de post pe saptamana.

 

Dieta DODO, cine nu ar trebui sa tina acest regim?

Cei care se confrunta cu probleme de sanatate si considera ca nu pot face astfel de „experimente.” Desigur, ideea este sa nu exagerezi cu nimic si sa nu te fortezi. IMPORTANT: in timpul acestei perioade ai grija sa iti alegi mancaruri sanatoase. Consuma fructe si legume din abundenta si bea multa apa. Nu neglija sportul, macar 30 de minute pe zi, fie ca este vorba despre o simpla plimbare.

Mentine-te sanatoasa si slabeste urmand dieta DODO, rezultatele vor fi rapid vizibile, iar tu te vei simti mai bine.

 

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *