Cum sa faci cele mai bune clatite. Tu stiai aceste trucuri?

Sigur si tu ai vrea sa afli cum sa faci cele mai bune clatite, iar astazi te vom uimi cu cateva trucuri simple si utile, pentru a pregati desertul tau preferat.

Asadar, daca credeai ca sa faci clatite excelente este o treaba usoara, te-ai inselat amarnic. Pentru a reusi sa gasesti reteta perfecta este nevoie de rabdare si dedicare. Iar pentru a o perfectiona ai face bine sa-ti rezervi timp.

Desigur ca totul pleaca de la aluat, este foarte important sa stii care este compozitia ideala.

Sunt cateva trucuri pe care ai putea sa le folosesti de acum incolo, daca esti dispusa sa aloci o suma de bani putin mai mare.
Cum sa faci cele mai bune clatite? Ei bine, nu totul consta in gem si crema de ciocolata, mai exista si alte umpluturi grozave. Asa ca, pe langa aluat, ce ar fi sa invatam sa mai variem?

 

Cum sa faci cele mai bune clatite – tu stiai aceste „secrete”?

Hai sa ne intoarcem la pregatirea blatului. Foarte important este sa folosesti ingrediente de calitate, asa ca ouale de tara vor fi un atu. Da, se va simti cu siguranta diferenta, asa ca du-te in piata si cumpara cele mai bune oua de tara. Chiar daca preturile sunt mai piperate, cu siguranta merita.

Iti recomandam sa le incerci si in viata de zi cu zi, in special atunci cand vrei sa prepari o omleta delicioasa. Dar sa ne intoarcem la clatite. Desigur ca in acest fel, adaugand oua de tara, blatul va avea o culoare aurie, iar aluatul va fi mult mai pufos, ce deliciu!

Daca esti mai nonconformista de fel, te provocam si mai mult: pune…bere in aluat! Da, ai citit bine, iti explicam imediat de ce. In afara de faptul ca va avea o aroma aparte, vor fi si foarte pufoase. Te provocam sa incerci.

Cum sa faci cele mai bune clatite? Incercand retete noi si delicioase, la care nu te-ai fi gandit pana acum. Un alt truc ingenios tine de modul in care amesteci ingredientele. Prima data cele uscate, nu cele lichide. De aceea, vei face un spatiu in mijlocul gramezii de faina si acolo vei pune laptele si ouale si le vei amesteca incet. In acest fel aluatul nu va face cocoloase. Vei adauga treptat ingredientele lichide.

Cam atat despre aluat. Acum am dori sa iti prezentam o retete de clatite absolut divina.

Iata cum sa faci cele mai bune clatite:

 

Ingrediente

– 200 de grame de faina
– 3 oua de tara
– 300 ml lapte de tara
– 2 linguri de unt de tara
– 2 pliculete zahar vanilat
– esenta de rom ( o lingurita, la alegere)
– apa minerala ( jumatate de cana)
– miere
– nuci
– afine, zmeura, capsuni

Mod de preparare

Vei amesteca ingredientele in felul in care am specificat mai sus, pentru ca aluatul sa nu faca cocoloase. La final, se va pune zaharul vanilat si esenta de rom. Vei topi untul si il vei ingloba in acest amestec.

Se va obtine o compozitie vartoasa, ca o smantana. Vei turna un polonic de amestec, pentru o clatita, in tigaia incinsa in prealabil. Iti recomandam sa le umpli cu fructe si miere, vor fi un deliciu. Plus ca vor fi mult mai sanatoase decat cele traditionale. Sa ne spui daca ti-a placut reteta!

 

4.86/5 (14)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *