Betisoarele pentru curatarea urechilor: de ce sa NU le folosesti

Sigur ai mai auzit acest lucru, iar faptul ca betisoarele pentru curatarea urechilor nu sunt deloc recomandate in acest proces nu mai este un secret pentru nimeni. Astazi vom afla mai multe despre igiena personala si cum trebuie sa cureti urechile, fara a afecta sanatatea.

Da, ai citit bine, celebrele betisoare pentru curatatea urechilor nu sunt nici pe departe solutia pentru igiena perfecta. Nu putini sunt medicii si specialistii care blameaza aceasta metoda de curatire a urechilor.

De ce? Raspunsul este simplu, in timp, aceste betisoare ti-ar putea afecta auzul, avand in vedere ca pot lovi timpanul. Poate ca nu stiai, dar timpanul poate fi serios afectat, daca acest lucru se petrece. Exista si situatii in care o persoana poate ajunge sa surzeasca, daca nu foloseste corect betisoarele. Desigur, cel mai bine ar fi sa nu le folosesti deloc, in special pentru ca exista alternative.

Betisoarele pentru curatarea urechilor versus solutiile pe baza de spirt

Da, ai citit bine, iti poti prepara chiar tu o solutie de curatare a urechilor, care are la baza spirt si otet alb.

Ce trebuie sa faci? Amesteca 1/2 lingurita de otet alb, 1/2 lingurita de spirt si 1/2 lingurita de apa plata.

Acum, dupa ce ai preparat solutia, vei pune cu ajutorul unei pipete, cateva picaturi in fiecare ureche. Apoi vei introduce foarte putin o carpa de bumbac in ureche, pentru a curata. Atentie: nu este nevoie sa introduci carpa pana in profunzimea urechii, este suficient sa cureti atat cat poti. Inca o data, este foarte important sa nu fortam nimic. Asa cum se petrece atunci cand folosesti betisoarele pentru curatarea urechilor.

Si apropo, chiar nu este nevoie sa elimini toata ceara secretata la nivelul urechilor. Aceasta are un rol, iar daca o cureti tot timpul si faci o obsesie, nu iti va fi bine deloc. Adica este in regula sa ai grija de urechile tale, dar fara a exagera.

Betisoarele de urechi nu fac decat sa impinga dopul de ceara si mai mult in interior, iar in acest fel se vor aduna si mai multi microbi in aceste zone. Tocmai de aceea apar senzatiile de mancarime si usturime.

Betisoarele pentru curatarea urechilor – alte metode alternative

Foarte simplu, foloseste o carpa din bumbac, usor inmuiata in apa calduta si curata cu atentie urechile. Poti, de asemenea, sa lasi putina apa calda sa intre in urechi, dupa care sa o lasi sa iasa. In acest fel, urechile tale se vor curata de la sine. Aceasta metoda este recomandata celor care au o productie de cerumen (ceara) mai scazuta.

Desigur, daca productia de ceara este crescuta in cazul tau, atunci apeleaza si la un medic specialist, din cand in cand. In acest fel vei fi sigura ca totul este bine. Ai grija si incearca sa renunti la betioase, exista si alte metode eficiente, dupa cum ai vazut.

 

3.67/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *