Clatite de cartofi – reteta APERITIV super gustoasa!

Daca si tu vrei o reteta deosebita de sarbatori, atunci este cazul sa incerci aceste clatite de cartofi. Sunt absolut delicioase si pot fi servite alaturi de tot felul de mancaruri.

Asa ca este cazul de aceste sarbatori sa te bucuri si altfel, cu retete noi. Pentru ca de multe ori le repetam doar pe cele „traditionale”.

Ce ar fi sa incerci aceste clatite de cartofi absolut minunate? Este momentul sa descoperi ceva nou. Aceste clatite pot insoti si un fel principal.

Haide sa descoperim impreuna cum se prepara.

Clatite de cartofi – ai chef de ceva nou?

Sigur iti plac clatitele dulci si probabil ca le consideri unul dintre cele mai bune deserturi. Dar ce ar fi sa incerci si aceasta reteta absolut delicioasa, dar care merge bine si cu alimentele sarate?

Pentru aceste clatite de cartofi ai nevoie de:

  • 4 cartofi
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 300 grame faina
  • 4 oua
  • un iaurt mic
  • ulei

Mod de preparare

Vei fierbe cartofii curati si taiati felii timp de 10 minute. Acesti cartofi doar partial fierti se vor pasa si li se vor adauga lapte fierbinte. Se vor adauga apoi faina, iaurtul si ouale, va iesi un aluat mai gros. Apoi le vei pune la prajit in tigaie si le vei pune pe ambele parti, pentru a se rumeni bine.

Se vor servi cu felii de sunca, cascaval, salata de cruditati si chiar falafel sau chiftelute vegetale, daca nu vrei cu carne.

Clatite de cartofi. Incearca ceva nou!

Va readucem aminte ca, cartofii sunt bogati in vitamina C si B6 si contin un numar redus de grasimi si colesterol. Un aspect foarte important tine de maniera in care sunt gatiti. Daca vrei si o reteta de clatite dulci si minunate, cu „aroma” de Craciun, iti mai propunem o reteta.

Clatite cu banane si scortisoara. Cum se prepara?

Vor castiga un loc de onoare in farfuria ta. Iar faptul ca au in compozitie doar alimente sanatoase, face ca reteta sa fie si mai demna de a fi apreciata.

Bananele sunt bogate in proteine si regleaza glicemia; bogate in antioxidanti, asa ca te feresc de boli cronice si de radicalii liberi; contin triptofan, o substanta care te ajuta sa ai o stare de spirit buna; contin pectina asa ca te ajuta sa ai o digestie mai buna si sa elimini toxinele…citeste mai multe aici >>>

4.88/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *