Cel mai hranitor aliment. Tu stii care este?

Ei bine, cu totii ne dam cu parerea atunci cand vine vorba despre nutritie, dar tu stii care este, de fapt, cel mai hranitor aliment? Acela care te poate scapa rapid de foame, indiferent de situatie? In caz ca te asteptai sa fie vorba despre un produs pe baza de carne, tinem sa te anuntam ca te-ai inselat.

Cel mai hranitor aliment, in opinia cercetatorilor, este oul. Da, se pare ca este combinatia ideala, care mentine sanatatea si te ajuta sa ai energie.

Stim, parerile sunt impartite, in special in randul veganilor sau al vegetarienilor. Asa ca, pentru a intelege de ce s-a ajuns la aceasta concluzie, iti vom prezenta parerile specialistilor.

Oricum, sigur nu este un soc pentru tine faptul ca oul este foarte sanatos, in special ca are in compoztie magneziu, zinc, fier si calciu. Desigur ca contine si proteine, iar nutrientii preluati din mancarea cu oua sunt calitativi.

Cel mai hranitor aliment – de ce sa consumi oua?

Este demn de mentionat ca albusul este bogat in proteine, pe cand celalalte „minunatii” sunt in galbenus. Desigur ca un consum ridicat de oua nu este indicat, in caz ca te gandeai. Sigur ai auzi ca acestea pot creste colesterolul. Dar trebuie sa stii ca doar cei care le consuma in exces au parte de asa ceva.

Atat timp cat ai grija si nu exagerezi, cu siguranta sanatatea ta va fi la fel de buna. Noi cercetari in domeniu arata ca ouale au beneficii si asupra creierului, a ochilor si chiar a inimii.

Cel mai hranitor aliment te poate ajuta sa-ti mentii sanatatea, iar un studiu de la Universitatea Harvard arata ca cei care consuma un ou pe zi au un colesterol scazut chiar, in multe situatii. Desigur, poate varia de la om la om, dar in esenta ouale nu sunt asa de nocive, pe cat se credea.

De obicei, colesterolul din ou este absorbit rapid in intestine, asa ca nu iti face probleme.

Cel mai hranitor aliment – ce compozitie are?

Conform specialistilor, galbenusul unui ou contine 21 vitamine, minerale, 6,29 g proteine, 27 g calciu, 6 mg magneziu, 96 mg fosfor, 67 mg potasiu, si 4,97 g grasimi.

Ouale au in compozitie si colina, o substanta esentiala pentru buna dezvoltare a creierului si a memoriei. Ca sa nu mai spunem ca ii ajuta enorm si pe cei care vor sa slabeasca. Atunci cand mananci un ou cu salata la micul dejun poate fi foarte eficient pentru silueta. Pentru ca vei avea energie, asa ca nu vei mai avea tendinta sa tot „ciugulesti” tot felul de gustari nesanatoase.

Beneficiile oualor: contin cele mai bune proteine

Se considera ca ouale ar contine proteine de cea mai buna calitate, luteina si zeaxantina, doua tipuri de proteine care mentin sanatatea ochilor…citeste mai multe aici >>>

4.91/5 (45)

Va rugam sa evaluati acest articol

2 comentarii la „Cel mai hranitor aliment. Tu stii care este?

  • 8 ianuarie 2019 la 17:26
    Permalink

    OUL este considerat un aliment complet,deoarece contine toti aminoacizii esentiali pentru om,adica proteinele din ou,descompuse in procesul de digestie,asigura organismului uman toti aminoacizii necesari sintetizarii propriilor proteine care intra in componenta muschilor si a altor tesuturi din corp,Proteinele provenite din alte surse alimentare decat oul,pot fi lipsite de unul sau mai multi aminoacizi esentiali.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *