Alimente bogate in fibre. Ce trebuie sa consumi mai des

Fara doar si poate ca pentru a mentine o stare optima de sanatate ar trebui sa consumi cat mai des alimente bogate in fibre. Tocmai de aceea ne-am propus ca astazi sa vorbim mai multe despre fructe si legume. Pentru ca acestea au cele mai multe fibre, asa cum stii deja.

Poate ca inca nu te-ai obisnuit cu ideea de a manca mai des gustari „crude”. Si probabil ca preferi o omleta in locul fructelor, atunci cand vorbim despre micul dejun. Dar de ce ar trebui sa mancam mai multe alimente bogate in fibre? Pentru ca vrei sa elimini cu usurinta toxinele, sa nu suferi de balonare, constipatie si multe alte boli specifice.

Traim intr-o lume in care mancarea procesata este la tot pasul, iar oamenii sufera tot mai des din pricina bolilor intestinale.
Ce este de facut? Vei afla imediat.

Alimente bogate in fibre – ce trebuie sa stii

Atunci cand intestinele nu reusesc sa-si faca bine treaba, apare constipatia, de exemplu. Iar daca ai experimentat-o, stii clar ca nu este nimic prea placut. Daca te confrunti cu aceasta afectiune, fara doar si poate ca trebuie sa consumi mai multe fibre.

Alimentele bogate in fibre vor normaliza activitatea intestinelor, asa ca afectiunile precum constipatia si altele specifice colonului nu vor mai reprezenta o problema pentru tine.

Daca vei consuma suficiente fibre, poti sa fii sigura ca vei avea un risc mai scazut de a avea hemoroizi. De asemenea, nivelul colesterolului va scadea. Inima va fi mai sanatoasa, iar inflamatiile si tensiunea arteriala vor scadea la randul lor.

Alimente bogate in fibre – iata lista lor:

  1. Mazare
    Continut fibre: 16.3 grame per portie. Contine si vitaminele A, B, dar si potasiu si magneziu.
  2. Linte
    Continut fibre: 15.6 grame per portie. Contine si folati, cupru, fosfor, magneziu, fier, proteine, zinc, potasiu
  3. Fasole neagra
    Continut fibre: 15 grame per portie. Contine si cupru, magneziu, vitamina B1, fosfosr, magneziu, fier
  4. Smochine
    Continut fibre: 14.6 grame (o cana de smochine). Contine si vitamina A, E, K, dar si potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru
  5. Avocado
    Continut fibre: 10.5 grame ( un avocado feliat). Contine si magneziu, potasiu, fier, vitamina E, C, K
  6. Pere
    Continut fibre: 9.9 grame per fruct. Contine si fibre, potasiu, vitamina K, cupru

Desigur ca lista poate continua si dupa cum banuiesti, majoritatea legumelor si fructelor contin fibre. Nu uita de mere, morcovi sau conopida si naut.

Alimente bogate in fibre – ce cantitate trebuie sa consumi zilnic

Barbatii sub 50 de ani ar trebui sa consume zilnic in jur de 38 grame de fibre, iar femeile undeva la 25 de grame. Se pare ca adultii peste 50 de ani au nevoie de mai putine fibre. Pentru barbati sunt suficiente 30 grame, iar femeile au nevoie de aproximativ 21 grame.

Consuma cat mai des fructe, salate si cat mai multe cruditati, iar sanatatea ta va fi de fier!

4.97/5 (31)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Alimente bogate in fibre. Ce trebuie sa consumi mai des

  • 9 ianuarie 2019 la 17:31
    Permalink

    foarte bine sa va urmam sfaturile !!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *