Apa de cocos – de ce sa o incerci si tu

Apa de cocos a devenit din ce in ce mai populara in Romania, asa ca poate ai vrea sa o incerci si tu. Desigur ca nefiind crescuti la tropice, nu suntem foarte familiarizati cu efectele acesteia. Si poate chiar de aceea inca nu ai incercat. Este normal sa intelegi la ce foloseste aceasta apa de cocos, inainte de a o cumpara.

Dupa cum probabil ai aflat deja, ne referim la acea apa retinuta de nucile de cocos, aflata in interiorul acestora. Cu siguranta ai vazut prin filmele straine momente in care personajele consumau nucile de cocos in acest mod.

In ziua de astazi putem gasi cu usurinta apa de cocos si pe meleagurile autohtone, asa ca ar fi bine sa aflam care sunt caracteristicile acesteia.

Haide sa aflam de ce ar fi bine sa o incerci si la ce trebuie sa fii atenta.

Apa de cocos – ce proprietati are?

In primul rand iti spunem ca nu poate inlocui apa normala, ci este bine sa bei doar din cand in cand. Unii specialisti recomanda sa bei o ceasca de apa de cocos pe stomacul gol, timp de o saptamana, pentru a incuraja arderile. Este recomandat sa faci acest lucru in special cand esti la dieta de slabire, pentru a stimula acest proces.

Beneficiile apei de cocos

Contine un numar ridicat de fibre, asa ca este indicat sa o consumi ocazional. Mai ales daca ai probleme digestive, aceasta apa te poate ajuta. Chiar si in anumite cazuri de diaree, balonare, etc.

Iti precizam ca aceasta apa este bogata in minerale esentiale ca: fosfor, potasiu, zinc, fier, cupru si acid folic. De asemenea, sustine organismul si in timpul procesului de detoxifiere, fiind bogata in antioxidanti. Asa ca un pahar cu apa de cocos poate fi o idee foarte buna. Te va ajuta sa ai o piele mai frumoasa si luminoasa, datorita faptului ca te eliberezi de toxine.

Apa de cocos – contine vitamine din complexul B

Da, poate sustine imunitatea si eliberarea de stres, datorita acestui aspect. Previne depresia si unii spun ca te poate scapa de senzatia de mahmureala. Asa ca nu ramane decat sa testezi pentru a vedea daca si aceasta ultima informatie este veridica.

Datorita citokinelor continute, apa de cocos previne cu succes procesul de imbatranire, fiind unul dintre motivele pentru care este asa de cautata in Occident.

De asemenea, se poate folosi si atunci cand prepari un smoothie sau un shake, pentru a conferi bauturii tale o aroma cu totul aparte.

NU este indicata a fi consumata in fiecare zi totusi, din cauza potasiului continut. In cantitati mari in organism, acesta se poate intoarce impotriva noastra, cauzand probleme de sanatate la nivelul inimii.

Daca o vei consuma moderat totusi, vei avea parte de aceste minunate beneficii ale apei cu cocos.

Prajituri de slabit cu cocos – iata cum se prepara

In primul rand, va trebui sa mergi la shooping, de preferat la un magazin naturist sau la plafar, pentru a fi sigura ca vei cumpara alimente calitative.

Iata ce ingrediente trebuie sa cumperi:

100 grame fulgi de cocos

1/2 cana de seminte de floarea soarelui

1/4 cana de pudra cu proteine

2 linguri de miere…vezi reteta completa aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *