Cum slabesti sistemul imunitar – evita aceste obiceiuri

Cum slabesti sistemul imunitar fara sa-ti dai seama? Despre toate acestea discutam astazi, cand vei afla cum poti proceda in astfel de situatii. Tocmai pentru ca vrei sa fii sanatoasa si in forma, vrem sa te ajutam sa te familiarizezi cu ce poti face in acest sens.

Lucrurile vor decurge excelent, daca inveti sa fii cumpatata si sa mananci eficient. Tocmai de aceea este important sa afli cum slabesti sistemul imunitar, fara sa-ti dai seama.

Obiceiurile alimentare sunt esentiale pentru o sanatate de fier, asa ca este momentul sa aflam ce putem face pentru ca totul sa decurga bine in viata noastra, din toate punctele de vedere.

Esti gata sa ai o viata mai sanatoasa? Atunci haide sa descoperim impreuna ceea ce poti face.

Cum slabesti sistemul imunitar. Fii mai atenta la aceste aspecte!

Consumi prea mult alcool. Specialistii sustin ca atunci cand bem alcool prea des nu facem altceva decat sa subminam efectul imunitatii si raspunsul sau in fata bolii. Atunci cand consumam bauturi alcoolice prea des, s-ar putea ca organismul sa reactioneze tardiv in fata unei boli.

De ce? Sistemul imunitar devine slabit, asa ca absortia nutrientilor devine lenta, iar vitamina C sau zincul sunt in cantitate mica. Exact ce avem nevoie pentru ca totul sa mearga de la sine…

Consumi prea mult zahar. Alt factor care poate influenta negativ acest aspect. Medicii nutritionisti spun ca imunitatea, in special globulele albe sunt afectate de un consum ridicat de zahar. Asa ca numarul acestora ar putea fi afectat, mai ales daca consumi mai mult zahar decat ar fi cazul.

Nu uita ca exista inlocuitori precum stevia, siropul de artar, iar deserturile vegane fara zahar pot fi un real deliciu.

Cum slabesti sistemul imunitar – ca sarea-n bucate…?!

Consumi prea multa sare. Stim, cu toti adoram produsele sarate, ni se par mult mai gustoase. Dar sa fie oare sanatoase? Un consum excesiv de sodiu va crea inflamatii la nivelul organismului, care vor conduce la un sistem imunitar slabit. Asa ca, dupa cum vezi, dieta alimentara are un rol colosal in ceea ce priveste sanatatea noastra.

Nu mananci suficiente fructe si legume. Este necesar sa mancam zilnic cruditati, din ambele categorii. Nu vorbim despre fructele sau legumele continute de mancaruri, deserturi, etc. Asigura-te ca mananci zilnic fructe si legume proaspete, cu siguranta te vei simti mai bine. Apropo, poti adauga o salata de cruditati la fiecare masa. Pana la urma si o pizza sau o portie de pasta „se potrivesc” cu o salata verde, simpla.

Vitamina D este fundamentala pentru starea de bine a organismului, asa ca stai mai des afara, la orele indicate. Daca nu ai mereu ocazia sau este prea frig afara, nu uita sa compensezi cu suplimente.

Ce slabeste sistemul imunitar si cum putem proteja sanatatea?

Imunitatea este cea face ne ajuta sa eliminam toxinele si infectiile din corp, asa ca este important sa stim cum putem amplifica raspunsul imunitatii.

Cum ne fereste sistemul imunitar de tot felul de boli

Te-ai intrebat vreodata ce fenomen se petrece in organismul tau si cum se face ca parca suntem feriti de boli? Trebuie sa intelegem ca imunitatea creeaza tot felul de sisteme defensive si bariere de protectie. Radicalii liberi, patogenii si alte tipuri de celule straine sunt atacate rapid de limfocite si eliminate…mai multe despre sistemul imunitar >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *