Cum alegi marimea potrivita pentru sutien?

Cum alegi marimea potrivita pentru sutien este o intrebare care probabil ca rasuna in mintea multor femei, asa ca astazi iti vom spune care sunt „regulile”. Desigur ca atunci cand cumperi o piesa de lenjerie ca aceasta este important sa o alegi corect, altfel s-ar putea sa nu ti se potriveasca.

Studiile arata ca multe femei isi cumpara masura gresita la sutien si nici macar nu stiu. De ce este acesta un lucru important? Pentru ca te poate afecta, in special daca alegi o masura mai mica. Atunci sutienul va fi mult prea strans, ceea ce va afecta sanii si spatele. Daca simti ca sutienul tau te tine ca intr-o menghina, probabil ca ai ales o masura gresita.

Tine minte ca specialistii recomanda ca sutienul sa fie lejer, altfel circulatia sangelui de la acest nivel ar putea fi afectata.

Cum alegi marimea potrivita pentru sutien – la ce sa fii atenta:

– masoara-te corect. Acesta este primul pas atunci cand te pregatesti sa cumperi un sutien care sa fie pe masura ta. Ai nevoie de un centimetru pentru a masura circumferinta sanilor si cea de sub sani (!). Asa ca acestia vor fi primii pasi. Cea a sanilor se va masura in cea mai lata parte a pieptului, fiind de obicei cea situata la nivelul sfarcurilor.

Pentru cea de sub sani, este evident ca trebuie sa masurati imediat sub piept, aceea fiind zona corecta. Odata ce vei sti aceste lucruri, va fi mult mai usor sa gasesti masura corecta

– baza sutienului. Foarte importanta, daca vrei sa intelegi cum sa alegi marimea potrivita pentru sutien. Nu de alta, dar aceasta parte trebuie sa sustina greutatea, nu bretelele. Aceasta baza ar trebuie sa fie cat mai aderenta, iar partea din spate trebuie sa nu fie foarte stransa. Adica trebuie sa ramana loc sa bagi cateva degete.

Atentie! Partea din spate nu trebuie sa se ridice. Daca se petrece acest fapt, este clar ca nu ai ales corect sutienul.

– intotdeauna vei proba sutienul inchizand prima inchizatoare (mos si baba). Daca il vei inchide la ultima, adica daca doar in acest context sta strans, inseamna ca l-ai ales gresit. Gandeste-te ca in timp se va largi si mai mult, asa ca trebuie sa stea bine inchis la primul „mos si baba”

– invata sa alegi corect cupa. Tine minte ca, cupa B de la circumferinta de 70 cm este mai mica decat cupa B de la circumferinta de 80 de cm, iar marimea 65D are aproximativ aceeasi cupa ca 70C si 75B, explica astratex.ro.

Ce inseamna acest lucru? Daca ti se potriveste cupa de la 75B, dar totusi circumferinta este prea mare, este nevoie sa alegi o masura mai mica la circumferinta, dar mai mare la cupa. Adica 70C, in situatia precizata

– bretelele. Asa cum ti-am zis, daca te intrebi cum sa alegi marimea potrivita la sutien, tine cont si de bretele. Daca te dor umerii (pt femeile care au sanii mari in special), inseamna ca nu ai ales sutienul corect

– cupele. Unul dintre cele mai importante aspecte, in alegerea sutienului ideal. Acestea trebuie sa urmareasca forma naturala a sanilor si sa se muleze. Daca sanii ies in afara sau daca cupa este prea larga, fara doar si poate ca NU aceasta este masura ta corecta. Desigur, trebuie sa inveti si care este cupa care te avantajeaza cel mai mult, in functie de sanii tai. Asa ca acorda o atentie sporita si acestui aspect

Cum alegi marimea potrivita pentru sutien – de acum incolo vei sti!

Acestea sunt aspectele la care trebuie sa fii atenta, de acum incolo, cand vrei sa cumperi un sutien. Dupa cum vezi, nu este ceva complicat, trebuie doar sa iti cunosti masurile. De aceea trebuie sa stii circumferintele mentionate mai sus. Altfel vei intampina greutati. Chiar daca crezi ca porti masura corecta, fa un mic test: masoara-te sa vezi daca ce alegeai tu pana acum coincide cu masurile obtinute cu ajutorul centimetrului.

Sani fermi si frumosi – ce este de facut:

– dusuri reci. Poate ca iti va fi putin greu la inceput, dar cu siguranta va merita efortul. Ajuta la tonifierea pielii, iar daca nu o poti face zilnic, poti aplica cuburi de gheata pe sani. Incearca sa iti faci un obicei din asta, iar bustul tau va arata mai bine ca oricand >>>

 

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *