Slabesti fara sa faci vergeturi. Cum trebuie sa procedezi?

Cu siguranta si tu ai vrea sa slabesti fara sa faci vergeturi, acesta fiind un vis al multor femei si este normal sa fie asa. Degeaba ai o silueta de vis daca pielea tradeaza urmele unei lupte cu kilogramele in exces. Asa te vei simti daca vei ramane cu vergeturi imediat dupa ce slabesti.

Desigur, nu este tocmai recomandat sa slabesti foarte mult dintr-o data, tocmai de aceea. Asa ca trebuie sa inveti cum sa procedezi in aceasta situatie. Este evident ca ai nevoie de un echilibru daca vrei sa slabesti fara sa faci vergeturi. Iar astazi iti vom prezenta o „strategie” care va da roade.

Conteaza foarte mult si genetica, adica daca esti sau nu predispusa, dar exista vesti bune: vergeturile pot fi prevenite! Daca vei intelege ca nu viteza cu care slabesti este esenta. Nici pe departe. Oricum nu este deloc bine pentru intreg organismul tau sa piarda 30 de kilograme in 2 luni.

In schimb, daca vei slabi mai lent si vei avea rabdare ca pielea ta sa se adapteze schimbarilor, cu siguranta nu vei suferi din pricina acestor afectiuni.

 

Slabesti fara sa faci vergeturi – ce trebuie sa stii

In primul rand, haideti sa ne lamurim rapid ce sunt, de fapt, vergeturile. Practic, este vorba despre ruperea unor fire de colagen, tocmai de aceea apar vestitele dungi violet. Daca devin albe este si mai grav, pentru ca acelea clar nu mai trec. Daca le depistezi in stadiul violet, adreseaza-te unui specialist, pentru ca inca mai sunt sanse sa nu ramai cu ele pentru totdeauna.

 

Dar iata ce pot face pentru a preveni aparitia vergeturilor, atunci cand slabesti:

– hidrateaza-te intens. Nu putem sa nu atragem atentia asupra acestui aspect cheie. Bea foarte multa apa atunci cand te afli la dieta, pentru ca pielea ta sa aiba sansa de a-si reveni rapid. Altfel, pielea va deveni rigida si isi va pierde din elasticitate, conform slabsaugras.ro.

Este important sa hidratezi intens pielea si in exterior. Fa-ti masaje, dusuri si alege sa aplici pe intreg corpul tau ulei de cocos sau masline. Acestea hidrateaza intens si sunt excelente in astfel de momente. Asa ca nu uita de acest aspect.

Nu este nevoie sa mergi la un salon profesionist de masaj. Le poti face chiar tu, doar urmareste cateva tutoriale si te vei lamuri. Slabesti fara sa faci vergeturi daca vei sti sa fii disciplinata.

– mananca sanatos. Daca esti la dieta, nu inseamna ca este ok sa mananci un covrig pe zi si sa bei apa. In niciun caz nu va fi prea bine pentru tine. Te vei imbolnavi in timp, asa ca evita cu orice pret infometarea. Consuma fructe si legume proaspete si rasfata-te zilnic cu salate. Consuma avocado si nuci, grasimile lor sanatoase te vor ajuta ca dieta ta sa fie mai placuta ca oricand.

– trebuie sa faci sport. Fara doar si poate. Nu doar pentru a preveni vergeturile, ci si pentru ca regimul tau de slabire sa dea rezultatele mult dorite. Asadar, vei avea doar de castigat daca vei face exercitii de streching, dar si de tonifiere. Pielea ta va arata mult mai bine.

Nu uita sa faci planking, am mai discutat despre aceste exercitii extrem de eficiente. De asemenea, axeaza-te pe abdomen si coapse, fa exercitii dedicate acestor zone. Nu de alta, dar acestea sunt in general predispuse vergeturilor.

– masaje. Am discutat si mai devreme, dar ar fi bine sa aprofundam acest subiect. Cum sa slabesti fara sa faci vergeturi? Fa tot posibilul sa integrezi aceste masaje in rutina ta zilnica. Desigur ca ar fi bine sa cumperi niste uleiuri speciale anti-vergeturi. Exista multe sortimente pe piata, ti le recomandam pe cele naturale, asa ca mergi la un plafar sau un magazin naturist pentru a le cumpara.

Cele din comert sunt pline de chimicale si chiar nu ai nevoie de asa ceva. Apropo, poti face aceste masaje si daca esti insarcinata sau chiar inainte de a fi. In acest fel ai putea preveni formarea vergeturilor.

 

Slabesti fara sa faci vergeturi – o viata sanatoasa iti va conferi un trup sanatos si armonios!

 

Si nu este nicio minciuna sau exagerare. Cu cat vei avea mai multa grija de tine, cu cat vei fi mai atenta la mancarea si alimentele pe care le consumi, cu atat vei fi mai sanatoasa. Si vei arata mai bine.

Asadar, daca ai mai multe kilograme de care vrei sa scapi invata sa ai rabdare. Slabeste intelept, mananca sanatos, bea multa apa, fa sport si vei vedea ca rezultatele nu vor intarzia sa apara. Si poti sa fii sigura ca posibilitatea de a face vergeturi va fi mult mai scazuta. Succes!

 

4.56/5 (18)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *