Cum sa fii mai productiva cand stai acasa?

Cum sa fii mai productiva cand stai acasa? Ei bine, daca esti o femeie careia nu ii place sa piarda vremea, cu siguranta te-ai gandit la acest aspect. In special in aceste zile de izolare!

Este o situatie dificila, dar si mai dificila o facem noi, cei care parca nu mai avem chef de nimic. Desigur ca nu este o scuza ca, in aceste momente, sa pierdem vremea. Ba chiar din contra, ar trebui sa te intrebi cum sa fii mai productiva cand stai acasa. Si sa faci ceva in acest sens.

Viata este scurta, asa ca nu este cazul sa pierdem toata ziua, indiferent de momentele in care ne aflam. Asa ca, haide sa descoperim impreuna ce poti face. Pentru a avea parte si de timp liber calitativ, nu doar responsabilitati.

Cum sa fii mai productiva cand stai acasa sau cand muncesti la domiciliu?

Fie ca esti in concediu fortat, fie ca lucrezi de acasa, un lucru este cert: esti mai putin motivata! Asa ca s-ar putea sa „ratezi” anumite activitati pe care le practicai, pana nu demult.

Deci, nu uita sa faci si lucruri productive, in timpul in care iti ramane liber. Nu te uita cat este ziua de lunga la TV.

Asa ca, nu uita sa:

– gatesti. Poate ca suna demodat, dar ce moment mai bun de a prepara mancaruri calitative si nutritive, daca nu acesta? Cumpara ingredientele de care ai nevoie si bucura-te de mai multe mese calde, pregatite chiar de tine. Pune creativitatea in joc si testeaza toate acele retete la care te gandeai de mult timp. Fa un desert savuros si incanta-i pe cei dragi. Desigur, NU exagera cu mancatul, dar rasfata-te un pic.

Cum sa fii mai productiva cand stai acasa? Nu uita de sport

– fa miscare. Da, ai citit bine, asa ca nu folosi aceasta perioada drept o scuza pentru a scapa de orele de aerobic, yoga sau pilates. Muta-le la tine acasa si bucura-te de un corp mai tonifiat ca oricand. Asa ca gaseste cele mai interesante tutoriale si apuca-te de miscare. Macar o jumatate de ora pe zi. Dar o ora ar fi si mai bine, in special ca nu prea putem face miscare in ultima vreme.

– ocupa-te de tine. Fara Netflix, un pahar de vin sau o pizza. Adica, poti face si asta din cand in cand, dar nu zilnic. Fa o baie fierbinte, aplica acea masca de fata despre care ai citit.

Uita-te in dulap si vezi ce haine chiar porti. Iar cand totul se va termina, vei sti mai bine cu ce sa te imbraci. Sigur ai si tu tot felul de haine si accesorii inutile, asa ca pune-le deoparte si doneaza-le, atunci cand va fi momentul.

Cum sa fii mai productiva cand stai acasa? Citeste, fa yoga si bucura-te de compania celor dragi

Poate ca suna demodat, dar este cea mai buna idee, in aceasta perioada grea. Este o idee excelenta sa profiti de aceste clipe si sa fii productiva. Adica, ai grija ca atunci cand vei iesi din casa, sa fii un om mai bun. Vei fi citit lecturi minunate, te vei fi relaxat si de asemenea vei fi iubit mai mult ca oricand.

Bucura-te de filme sau de jocuri, alaturi de familia ta. Povestiti despre ceea ce simtiti. Petrece si mai mult timp cu tine. Fii prezenta si productiva, nu lasa gandurile negative sa te acapareze. Stii pe cineva care sa fi reusit ceva, in acest mod? Probabil ca nu, grijile nu ne fac bine, ba chiar ne pot imbolnavi.

Lasa stresul si fa acele activitati pe care le tot amanai. Te simti mai bine acum, cand stii ca ti s-a oferit oportunitatea de a avea mai mult timp liber cu tine?

Practica Tai Chi – fizica si spirituala

Despre practica Tai Chi se pot spune multe, iar faptul ca te poate ajuta atat din punct de vedere fizic, dar si psihic este de-a dreptul minunat. Asa ca astazi vei intelege mai mult despre aceasta minunata tehnica, care se poate practica si in Romania.

Exista si profesori specializati, dar desigur ca poti invata si din tutorialele de pe internet. Cel mai bine ar fi totusi sa inveti direct de la un profesor...afla totul despre Tai Chi aici >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *