Chec de mere – RETETA perfecta pentru weekend!

Vrei sa-i surprinzi pe cei dragi cu un chec de mere super delicios? Atunci esti pe drumul cel bun, pentru ca astazi ne pregatim sa-ti prezentam o reteta super simpla, dar minunata! Sigur o vei adora, iar cand vei remarca faptul ca nu dureaza mai mult de 10-15 minute sa-l prepari, te vei bucura si mai mult.

Acest chec de mere este un dulce care nu necesita ore intregi de stat in bucatarie. In aproximativ o ora va fi gata cu totul. Asa ca este necesara buna dispozitie si dorinta de a prepara chiar tu ceva gustos. Fii sigura ca va fi mai bun decat cel cumparat de la magazin.

Asa ca haide sa vedem cum poti sa te relaxezi si sa prepari ceva minunat, in acelasi timp!

Chec de mere – esti gata pentru o reteta super delicioasa?

Poate ca nu ai mai incercat pana acum checul cu mere si esti adepta celui traditional. Nu este niciun fel de problema, probabil ca iti va placea si acesta la fel de mult. Iar faptul ca are in compozitie si un fruct nu poate decat sa ne bucure, pentru ca va fi un desert cu vitamine.

Sa descoperim si reteta simpla si gustoasa de astazi.

Ai nevoie de:

– 300 grame faina (poti alege si faina integrala sau ceva fara gluten)

– 2 oua proaspete

– 200 ml chefir

– jumatate lingurita de bicarbonat de sodiu

– 30 grame unt

– 2 mere bine coapte

– zahar vanilar, o lingurita

– 1 lingurita cacao – optional (poti alege si cateva cuburi de ciocolata neagra)

Mod de preparare

Vei topi untul si bati bine ouale, daca ai un mixer este si mai bine. Daca nu, poti folosi si un tel. Dupa ce le bati, adauga treptat si zaharul, amesteca in continuare. Pune si chefirul si bicarbonatul. Amesteca din nou si adauga si untul topit impreuna cu faina. Evident ca vei omogeniza bine compozitia, amestecand constant.

Pregateste tava si pune hartie de copt, dupa care toarna compozitia pe care tocmai ai pregatit-o. Acum este momentul sa adaugi merele taiate felii si cateva bucatele de ciocolata neagra, daca vrei. Vei obtine un chec super savuros. Acum nu iti ramane altceva de facut decat sa pui prajitura in cuptor la 180 de grade, pentru 50 de minute.

Chec de mere – merge de minune la cafea

O, daa, poti savura checul alaturi de o cafea sau un ceai. Sau pur si simplu il poti oferi ca desert, dupa masa de pranz. Cu siguranta va fi apreciat, asa ca micul tau rasfat de weekend va bucura intreaga familie.

Acest chec poate fi adaptat, adica se pot pune capsune, afine sau mure, in loc de mere. Probabil ca este o idee foarte buna pentru o alta zi de desert.

Daca vrei o reteta de post, iti recomandam painea cu banane sau „banana bread”. A devenit celebra in ultimii ani si poate ca ti-ar placea sa o incerci si pe aceasta, daca nu ai facut-o deja.

Paine de banane de post – cum se pregateste

Ingrediente:

– 4-5 banane foarte bine coapte ( cu coaja neagra)

– 2 linguri ulei de masline

– 1 lg praf de copt

– o cana de faina integrala

– o mana de fulgi de ovaz…reteta completa aici >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *