Dieta anti-aging. Cum te poate ajuta sa ramai tanara si frumoasa

Stiai ca dieta anti-aging are efecte miraculoase asupra acelor femei care vor sa se mentina tinere si frumoase mai mult timp? Tocmai de aceea astazi am ales sa-ti aducem la cunostinta mai multe detalii despre acest regim sanatos si eficient.

Acele femei care aspira la a arata mai bine ca oricand, indiferent de varsta, ar trebui sa inteleaga ca un regim de viata sanatos este esential. Nutritia este cheia succesului, asa ca nu omite acest pas niciodata. Asadar, cu dieta anti-aging vei afla cum poti arata ca o adolescenta, la orice varsta.

Nu este nicio gluma, te va ajuta enorm acest mod de viata si vei reusi sa vezi rezulte favorabile de-a lungul timpului.

Dieta anti-aging nu se refera doar la frumusete

Asa cum era de asteptat, in momentul in care mananci sanatos tu poti sa controlezi mai multe procese care au loc in corp si le poti imbunatati. Astfel, vei preveni si renumitele boli ale batranetii precum dementa senila, Alzheimer, diabet, bolile cardiovasculare si cancerul.

Nu putine sunt studiile care arata ca o dieta anti-aging bazata pe o nutritie sanatoasa este extrem de eficienta, ajutandu-te sa previi bolile enumarate mai sus. Vorbim despre acele alimente care sunt bogate in antioxidanti, minerale, vitamine, etc.

Stresul oxidativ este principalul factor care variaza de-a lungul timpului, iar pe masura ce imbatranim acesta incepe sa produca efecte si inflamatii in corp. Dar aici intervin antioxidantii care te vor ajuta sa scapi de radicalii liberi.

Alimentele cu rol antiinflamator sunt minunate pentru corpul nostru, iar in timp ne vor ajuta chiar sa avem o silueta mai armonioasa decat am fi crezut.

Ce alimente sa consumi in dieta anti-aging? Vorbim despre:

Fructe si legume din belsug. Minunate din toate punctele de vedere datorita antioxidantilor, mineralelor si vitaminelor continute. Iti recomandam ca, din cand in cand, sa tii o dieta strict bazata pe alimente crude, macar pentru 3 zile. Vei vedea ca face minuni.

O zi de regim in dieta frugivora

Mic dejun: smoothie din banana, mar si mango/ smoothie din fructe de padure si banane
Gustare: o mana de nuci/ alune de padure/ caju/ migdale
Pranz: 3 banane/jumate ananas si o banana/ un mango si o banana/ un avocado cu putina sare si lamaie
Gustare: un suc de portocale…vezi dieta completa aici >>>

Peste. In special peste gras, care are in compozitie Omega 3. Vorbim aici despre macrou, somon si ton.

Dieta anti-aging – de ce sa consumi nuci mai des?

Nuci de tot felul. Si ar fi indicat sa le consumi zilnic. Au la randul lor Omega 3 si capacitatea de a mentine creierul sanatos si activ. Nu uita sa le consumi crude. Vorbim despre nuci romanesti, braziliene, caju, migdale.

Ceai verde. Poate ca te gandesti ca un ceai nu poate face diferenta, dar nu este deloc asa. Isi va aduce aportul, odata ce este consumat zilnic. Nu uita sa cumperi ceai verde calitativ, achizitioneaza-l direct din plafare si magazine naturiste. Este important sa fie autentic, asa ca nu te ferii sa investesti o suma de bani mai mare.

Apa cu pH ridicat. Este minunata pentru organism, in acest fel vei pastra un nivel alcalin ridicat, iar organismul va fi ferit de boli.

Probiotice. Este foarte important sa consumi atat prebiotice, cat si probiotice. Daca probiotice poti gasi in chefir, iaurturi si muraturi, prebioticele se regasesc in ceapa, usturoi, fasole, paste racite, cartofi, sparanghel, anghinare, praz, banane si orez. Ar fi indicat sa consumi cat mai des acest gen de alimente, pentru a te asigura ca organismul tau este sanatos.

Condimente. Nu uia de turmeric, curry, cardamom, ghimbir si multe altele. Introdu-le in dieta ta cat mai des si bucura-te de eficienta lor. Turmericul sporeste capacitatea organismului de a se proteja in fata bolilor si previne procesul de imbatranire prematur.

Fara doar si poate ca dieta anti-aging va deveni aliata ta atat timp cat respecti cateva principii simple. Nu este vorba despre faptul ca trebuie sa fii super stricta, dar este indicat sa acorzi o atentie sporita alimentatiei.

Te vei simti mai bine si te vei bucura de o viata mai frumoasa si mai sanatoasa!

5/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *