Dieta de 2 saptamani – scapa rapid de kilogramele in plus

Ca in curand se dechide sezonul estival, stii deja, asa ca dieta de 2 saptamani poate fi cea mai buna idee. In special daca planuiesti sa mergi in concediu in prima luna a verii. Cu siguranta ca, dupa Paste si 1 mai, ai vrea sa pierzi cateva kilograme. Iar dieta de 2 saptamani poate fi ideala, in acest caz. De ce? Pentru ca nu presupune un efort urias, in primul rand. Si nici nu avem de gand sa te sfatuim sa nu mananci nimic.

Ba chiar din contra. Ceea ce trebuie sa faci este sa mananci cumpatat, sanatos si natural. Iar prin natural intelegem si faptul ca vrem sa gatesti chiar tu. Nu iti face grijI, nu vorbim despre retete profesioniste pe care doar bucatarii le pot face.

Pur si simplu vrem sa alegi preparate sanatoase, cu putine calorii, dar care abunda in minerale si vitamine. Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.

Dieta de 2 saptamani – incepe cu o sesiune de cumparaturi

Evident, ne referim la cumparaturi de mancare. Vei cumpara leguminoase – linte, naut, fasole, cartofi dulci, etc; salata verde, rosii, castraveti, fructe proaspete, seminte si nuci nesarate si neprajite, fulgi de ovaz, lapte vegetal; ton si somon, carne de curcan, branza scazuta in grasimi, oua ecologice sau de tara, tofu, avocado, broccoli.

Ce vei manca?

La micul dejun: 2 felii de paine integrala pe care vei pune cateva felii de avocado, o salata de rosii stropita cu suc de lamaie/ bol cu fulgi de ovaz, 1/2 pahar de lapte vegetal, cateva capsune/ ou fiert si salata de cruditati, 2 rondele de orez brun
Gustare: un mar sau o para/ 5 migdale/2 rondele de orez
Pranz: somon la gratar cu cateva buchetele de broccoli, o felie de paine integrala/ mancare de spanac cu o felie de piept de pui la gratar/ legume la cuptor
Gustare: un fresh de grapefruit ( nu mai mult de 200 ml)/ un iaurt vegetal
Cina: salata verde cu ton, porumb, masline si rosii/ 2 felii de paine prajita si salata de vinete/ paste integrale cu creveti

Nu uita ca cina se va servi cu 4 ore inainte de culcare. Dupa aceea, vei consuma un pahar de apa sau un ceai daca iti va mai fi foame.

Dieta de 2 saptamani – sportul si hidratarea sunt esentiale

Cu siguranta ai inteles ce fel de mancare trebuie sa consumi. NU vei consuma niciun fel de fast-food sau semipreparate, ci te vei rezuma la ce prepari chiar tu. Evident ca iti poti pregati mai multe portii, daca nu ai timp sa gatesti. Alte idei de preparate: paste integrale cu legume, mancare de linte cu dovlecei, mancare de naut cu rosii, cartofi dulci la cuptor si putina branza, salata greceasca.

De asemenea, vei consuma ceaiuri neindulcite sau indulcite cu stevia, apa plata si…cam atat. Fara alcool sau sucuri carbogazoase in cele 2 saptamani in care vrei sa elimini kilogramele in plus.

Nu uita sa faci cel putin 5000 de pasi pe zi, iar de 3 ori pe saptamana cauta sa practici activitati cardio. Cauta tutoriale cu exercitii aerobice sau iesi la alergat, ce crezi ca ti se potriveste.

Vei remarca faptul ca vei incepe sa slabesti rapid, iar in cele 2 saptamani vei pierde in jur de 5 kilograme, poate si mai mult. In special daca te rezumi la portii mici si gustari sanatoase, succes!

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *