Depigmentarea pielii – suvenir neplacut din vacanta

Vara este sezonul calatoriilor si al relaxarii, tocmai de aceea trebuie sa fim atenti atunci cand discutam despre depigmentarea pielii. In timpul vacantei savuram din plin baile de soare pentru ca pielea noastra sa capete o culoare frumoasa de bronz. Dar, din pacate, expunerea excesiva la soare poate cauza depigmentarea pielii, mai ales daca nu am folosit preparate de protectie impotriva radiatiilor UVA si UVB.

Schimbarile pigmentare apar cel mai des pe fata, decolteu, antebrate si podul palmelor. Petele pigmentare pot aparea de asemenea in cazul dereglarilor hormonale (in timpul maturizarii, menopauzei, sarcinii, anticonceptiei), inflamatiilor pielii sau se pot intensifica cu varsta.

Petele de batranete sunt rezultatul expunerii excesive la soare in timpul intregii vieti. Riscul aparitiei petelor pigmentare creste in cazul administrarii de medicamente, a cosmeticelor fotosensibilizatoare, a antibioticelor , al consumului de alcool, acid alfahidroxilic sau retinol. In plus, petele pigmentare pot aparea ca rezultat al interactiunii soarelui cu alcoolul din parfum.

Depigmentarea pielii – ce putem face?

Putem evita aparitia petelor pigmentare prin asumarea catorva reguli simple. Nu trebuie sa ne expunem la soare intre orele 10 si 16. Trebuie sa folosim preparate protectoare cu continut de filtre UVA si UVB.

In timpul bailor de soare este important sa protejam pielea folosind cosmetice cu factor de protectie minim SPF 30. Aditional, se recomanda primirea unui preparat cu beta-caroten sau se poate bea suc de morcov. Daca insa nu vom reusi sa prevenim aparitia petelor pigmentare se recomanda folosirea preparatelor de albire pentru a obtine o culoare uniforma a pielii.

Cea mai buna perioada de eliminare a petelor pigmentare este toamna. Se recomanda folosirea unui tratament complex de albire de zi si de noapte. Crema de zi, in afara de efectul de albire, trebuie sa protejeze pielea impotriva razelor solare, iar crema de noapte trebuie sa aiba si efect de exfoliere pentru a accelera regenerarea straturilor externe depigmentate ale epidermului si pentru a asigura penetrarea mai adanca a substantelor de albire, observa Mediafax.

Stresul afecteaza pielea – rutina eficienta de ingrijire a pielii

Indiferent cat de obosit sau stresat esti, este important sa ai grija de sanatatea ta. Asadar, nu iti neglija pielea si respecta rutina de ingrijire in fiecare zi.

Ce presupune acest lucru? In primul rand, curatarea, tonifierea si hidratarea tenului (atat dimineata, cat si seara). In rutina de dimineata, dupa cei trei pasi esentiali, este indicata folosirea unor produse cu factor de protectie solara. Imbatranirea prematura a pielii are printre cauze expunerea fara protectie si pe termen lung la razele ultraviolete…mai multe poti citi AICI >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *