Durerile articulare, cum sa le eviti cand faci sport

Fara doar si poate tuturor ni s-a intamplat sa patimim din cauza sportului, iar durerile articulare ne pot face sa dam inapoi.

Tocmai de aceea, este necesar sa nu ne speriem atunci cand se petrece asa ceva. Este evident ca de cele mai multe ori este din vina noastra, probabil am fortat prea mult. Nu intotdeauna organismul este pregatit pentru exercitiile sportive pe care dorim sa le executam.

Durerile articulare pot aparea imediat dupa ce ai facut exercitiile din acel filmulet de pe Youtube, iar acum totul pare nedrept…Ce este de facut pentru a le evita si a-ti proteja articulatiile?

Durerile articulare, cum le poti preveni

De cele mai multe multe ori durerile de genunchi, sold, spate sau umar sunt printre cele mai intalnite, asa ca sigur ti s-a intamplat si tie. Durerile articulare se instaleaza in acest punct. Acestea pot fi de doua feluri: acute sau cauzate de suprasolicitare.

Evident ca cele acute se petrec ca urmare a unui episod traumatic in care am fortat. Cele de suprasolicitare apar in timp, in special la oase, tendoane, articulatii si muschi.

Ce poti face pentru a scapa de ele?

– invata sa nu fortezi si asculta-ti instinctele. Daca ai o durere sanatoasa de genunchi, muschi, etc este clar ca aceasta reprezinta un semnal de alarma. Corpul vrea sa iti transmita ceva, iar tu nu trebuie sa ignori acest mesaj. Durerile articulare pot persista, asa ca nu incerca sa le invingi. Mai degraba schimba ceva in antrenamentul tau

– nu te axa pe un singur sport. Multe femei fac aceasta greseala. Chiar nu este cazul sa faci o singura serie de exercitii de aerobic, de exemplu. Variaza si vei vedea rezultatele. Daca nu vrei sa ajungi la medic, incearca sa faci doar ceea ce iti permite trupul. Stiai ca inotul este indicat pentru durerile articulare? Nu forteaza prea mult organismul, asa ca poti incerca, in caz ca ai avut probleme

– ai rabdare. Este nevoie de timp, pentru a te reface. Nu exagera doar pentru a demonstra ca poti lucra si pe durere. Nu vei face decat sa acutizezi situatia. In acest fel vei preveni eventualele accidentari si cu siguranta te vei vindeca mai repede, daca nu faci exercitii pentru o perioada

Durerile articulare – sfaturi utile

Stiai ca accidentarile de acest gen pot creste riscul de a face artrita? Cu siguranta nu vrei ca acest fapt sa se petreaca. Se pare ca cei cau au suferit un accident al ligamentelor au sanse cu 50% mai mari de a face artrita, asa ca fii inteleapta si nu te grabi.

Tine minte ca durerile articulare apar de obicei pe fondul suprasolicitarii, asa ca ai rabdare cu tine si asculta-ti corpul. In timp, iti vei creste performantele sportive, iar rezultatele vor fi pe masura asteptarilor.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *