Cat sport trebuie sa faci saptamanal?

Daca si tu te intrebai cat sport trebuie sa faci saptamanal, astazi dorim sa te lamurim. Se vehiculeaza mai multe informatii in acest sens. Unii cred ca trebuie sa faca extrem de putina activitate fizica, pe cand altii fac mai mult decat este necesar.

Care ar fi timpul indicat activitatilor fizice per saptamana? Cat sport si miscare ar trebui sa faci? Ei bine, conform specialistilor vorbim despre cel putin 150 de minute pe saptamana. Iar acesta este minimul pentru persoanele intre 18 si 65 de ani.

Evident ca ar fi ideal sa faci mai mult de atat, dar incepe macar cu acest minim. In special daca, de regula, esti sedentara si nu prea obisnuiesti sa faci miscare deloc.

Tine minte ca este bine sa faci cat mai mult sport, dar fara sa te suprasoliciti atunci cand nu este cazul. Variaza tipurile de sport si incepe sa te bucuri de o conditie fizica mai buna.

Cat sport trebuie sa faci saptamanal. Activitati indicate

Un lucru este clar. Ar trebui sa faci sport in fiecare zi, fie ca vorbim despre o activitate complexa sau una lejera. Alt aspect important este sa practici exercitii pentru intarirea musculaturii macar de 2 ori pe saptamana.

De asemenea, ca regula generala este necesar sa faci in jur de 150 de minute de sport intens sau moderat in fiecare saptamana. Poti face si mai putin, atat timp cat practici o activitate foarte intensa. Dar de cele mai multe ori majoritatea oamenilor chiar au nevoie de cele 150 de minute sau chiar mai mult.

Ar fi bine sa ajungi la 200 de minute saptamanal, in special daca vrei ca trupul tau sa fie unul tonifiat si sanatos.

Mergi mai des pe jos, lasa masina acasa si mergi 1-2 kilometri per pedes. Vei observa efectele in timp. Nu uita ca sedentarismul este una dintre principalele cauze ale bolilor cronice. Poate ca pare greu de crezut, dar studiile vorbesc de la sine.

Evident ca aceste 150 de minute trebuie acumulate de-a lungul a mai multor zile. Nu forta nota in special daca nu ai mai facut sport de ceva timp. Nu vei reusi sa recuperezi in acest mod, ba chiar risti sa iti cauzezi si entorse sau alte neplaceri specifice celor care nu prea fac miscare…

Cat sport trebuie sa faci saptamanal si cum poate deveni o activitate distractiva!

Se va transforma in ceva placut atat timp cat tu privesti lucrurile in acest mod. Fara doar si poate ca atitudinea este extrem de importanta. Asa ca poti incepe sa privesti sportul ca pe o activitate „a ta”. Adica raporteaza-te la aceste momente cu bucurie si fii fericita ca faci miscare. Gandeste-te ca in acest mod vei dobandi mai multa energie, vei slabi si tonifia trupul, iar procesele de imbatranire vor fi vizibil incetinite.

Poate ai observat deja ca oamenii care au grija de ei si mananca sanatos, pe langa sport, arata mult mai bine ca restul. Nu uita sa consumi mai multi antioxidanti, vitamine, minerale, fibre. Redu continutul de fainoase, dulciuri, alcool, sucuri carbogazoase, etc. Ai inteles ideea.

Care sunt cele mai indicate activitati intens moderate, in special pentru incepatori? Vorbim despre mersul rapid, alert, mersul pe bicicleta, dansurile, tenis, drumetii pe munte, mers pe role, conform doc.ro.

Cand vei incepe sa fii mai in forma (daca nu esti deja) poti practica: inot, alergari, urcatul si coboratul scarilor, aerobic, zumba, fitness, sarit coarda. Le poti practica chiar si la inceput, dar la un ritm mai putin alert.

Cat sport trebuie sa faci saptamanal pentru a intari musculatura

Pe langa cele 150 de minute de plimbat sau alte activitati similare, poti practica si yoga, pilates, flotari, genoflexiuni, ridicarea greutatilor. Cele din urma sunt pentru cei care vor sa-si contureze cu adevarat musculatura, lucru care va deveni evident in scurt timp daca practici aceste activitati.

Chiar si caratul plaselor de la cumparaturi poate fi privita ca o activitate de intarire a muschilor, asa ca nu te mai plange data viitoare :).

Nu uita sa alternezi activitatile, fa si exercitii cardio saptamanal, iar conditia ta fizica va deveni mai buna!

Cand sa faci sport pentru a avea cele mai bune rezultate?

Dimineata. Dupa cum stii, cei mai multi specialisti sugereaza ca acesta ar fi cel mai indicat moment al zilei pentru astfel de activitati. Iar adevarul este ca vei avea parte de o gramada de beneficii odata ce vei proceda in acest mod. Vei avea nevoie de multa disciplina si ambitie, dar poti reusi. Nu este chiar atat de greu sa te trezesti cu o ora mai devreme. In special atunci cand iti doresti foarte mult sa duci la buna indeplinire un plan.

Vei avea nevoie de cateva saptamani de acomodare…mai multe despre cele mai bune momente pentru a face sport aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *