De ce sa mananci morcovi in fiecare zi. Stiai?

De ce sa mananci morcovi in fiecare zi? Pentru ca este una dintre cele mai eficiente legume existente. Iar beneficiile sale sunt greu de egalat. Avand proprietati remarcabile si esentiale pentru organism, ar trebui sa-i consumam mai des.

Sucul de morcovi este alta „comoara” naturala de care ar fi bine sa ne bucuram. Apropo, cumpara un storcator de fructe si legume si incepe sa faci sucuri de fiecare data cand ai ocazia. Sunt fundamentale pentru starea de bine a intregului trup.

De ce sa mananci morcovi in fiecare zi? Pentru ca abunda in minerale, nutrienti si vitamine pe care sigur vrei sa le asimilezi. Poate ca pana acum nu te-ai gandit ca 1-2 morcovi cruzi pot fi gustarea ideala. Dar probabil ca o vei face de acum incolo…

De ce sa mananci morcovi in fiecare zi?  Pentru ca vrei un sistem imunitar puternic si eficient

O portie de morcovi contine in jur de 30 de calorii la suta de grame, asa ca este una dintre gustarile pentru care ar fi bine sa optezi de 3-4 ori saptamanal.

Este minunat ca morcovii sunt gustosi si cruzi, spre deosebire de alte legume. Asa ca nu va fi nici pe departe un efort sa mananci mai des.

Pentru ca sunt bogati in vitamina A, E, C, dar si magneziu, potasiu si acid folic sunt ideali si in prevenirea imbatranirii premature. Sunt chiar indicati in mentinerea pielii, datorita vitaminelor mentionate mai sus. De asemenea contin si betacaroten, cunoscut pentru proprietatile sale anti-aging.

Cel mai bine ar fi sa nu le curatam coaja pentru ca antioxidantii rezida in aceasta. Asa ca spala-i foarte bine pentru a inlatura murdaria si bucura-te de ei ca atare. Sunt o gustare ideala in special pentru cei care vor sa slabeasca, dar nu au timp mereu pentru prepararea mancarii.

Din fericire, chiar si atunci cand este fiert morcovul isi pastreaza proprietatile. Asa ca iti indicam sa-l folosesti cat mai des in mancaruri. Chiar si in acelea in care nu te-ai fi gandit. De exemplu, poti pune un morcov si atunci cand prepari paste, spre exemplu.

Vor da o aroma desavarsita mancarurilor, plus ca tu iti vei lua portia de vitamine si fibre.

De ce sa mananci morcovi in fiecare zi? Pentru ca vrei sa previi procesul imbatranirii

Apropo, un studiu englez arata ca betacarotenul se asimileaza mult mai bine atunci cand morcovii sunt fierti, in caz ca iti faceai probleme. De asemenea vitaminele A, potasiu si acidul folic vor fi asimilate cu succes de catre organismul tau si in acest caz.

Carotenoidele continute sunt alta sursa necesara pentru buna functionare a tututor sistemelor din corp. Carotenoidele sunt, in esenta, micropigmenti regasiti in legumele si fructele portocalii sau rosii. Sunt tot un soi de antioxidanti, asa ca procesele de eliminare a radicalilor liberi vor fi intens sustinute.

De asemenea, morcovii si sucul de morcovi scad cu succes colesterolul „rau”. Potasiul continut de morcovi regleaza aceste procese, asa ca cei care au aceasta problema ar trebui sa-i consume mai des.

De asemenea, o dieta baza pe fructe si legume crude ajuta foarte mult in prevenirea colesterolului marit si a afectiunilor cardiace…

Sucul de morcovi previne chiar si problemele dentare si sustine gingiile sanatoase. De ce? Datorita faptului ca are in compozitie vitamina A si C, care sustin intens procesele de vindecare.

Previn celulele canceroase, sustin detoxifierea ficatului si iti dau un plus de energie. Asa ca data viitoare cand vrei o gustare satioasa, saraca in calorii si grasimi, dar foarte gustoasa nu uita sa alegi morcovii!

Dieta cu suc de morcovi, cum se tine? Ce trebuie sa stii?

Morcovul este o leguma bogata in fibre si proteine si bineinteles apa, iar atunci cand il consumi sub forma de suc este mult mai eficient in curele de slabire. Plus ca este mai usor de consumat, doar ca presupune putin efort din partea ta. Va trebui sa iti rezervi vreo 30 de minute zilnic, pentru prepararea faimosului suc.

Vestea cea buna consta in faptul ca acest suc te scapa de pofta de mancare, conferindu-ti o stare de satietate mai repede decat atunci cand mananci morcovii cruzi.

Desigur ca nu trebuie sa bei doar suc de morcovi, mai ales ca trebuie sa urmezi dieta pret de o saptamana. Cel mai bine ar fi sa ii combini cu diverse alte alimente. Poti pune in sucul de morcovi si: mere, pere, sfecla, telina, ardei, spanac…dieta cu suc de morcovi aici >>>

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *