Exercitii pentru combaterea durerilor de genunchi

Durereile de genunchi pot aparea ca urmare a unor probleme destul de diverse, dar nu foarte diferite. Cauzele principale pot fi indreptate care cativa inculpati: reumatism, artrita, leziuni sau sindromul benzii iliotibiale. Cateva exercitii sunt recomandate de catre fizioterapeuti te pot ajuta sa combati durerile de genunchi, sa le ameliorezi sau sa intarzii dezvoltarea afectiunilor precum artrita.

Iti recomand sa verifici de asemenea si Remediile naturiste impotriva durerilor de genunchi, dar si despre sindromul benzii iliotibiale, sindrom cu care multi ne confruntam fara ca macar sa ne dam seama.

Exercitii recomandate impotriva durerilor de genunchi

Exersarea anumitor grupe musculare pot ajuta la imbunatatirea conditiei genunchilor. Durerile de genunchi, apar atunci cand prea multa presiune este exercitata asupra lui, sau adesea, asupra tibiei.

Pentru recuperarea sanatatii genunchilor, trebuie sa intaresti muschii fesieri si din zona coapselor. Aceste grupe musculare controleaza rotatia femurului, pozitia pelvisului si asigura ca banda iliotibiala nu este pusa sub prea multa tensiune.

Sfat: pentru a avea rezultate maxime de pe urma exercitiilor propuse, inarmeaza-te cu o banda elastica din cauciuc circulara (numita si banda terapeutica din cauciuc). Aceasta poate fi procurata din magazinele (sau de pe site-urile) sportive sau de fitness.

1. Ridicarea laterala

Aseaza-te in pozitie culcata, pe o parte. Daca stai pe partea stanga, ridica piciorul drept la 45 de grade distanta de podea, mentine-l ridicat pret de aproximativ 3-5 secunde, apoi coboara-l usor alaturi de celalt picior. Asigura-te ca pozitia pelvisului ramane nemiscata pe perioada exercitiului. Repeta miscarea de aproximativ 15-20 de ori. Acelasi exercitiu trebuie apoi repetat si cu celalat picior.

O versiune mai avansata implica folosirea benzii terapeutice din cauciuc. Prinde banda in jurul gleznelor in timpul exercitiului pentru exersarea mai eficienta a muschilor.

2. Pozitia scoica

Aceasta exercitiu este foarte asemanator pozitiei laterale, cu deosebirea ca genunchii vor fi indoiti formand un unghi de 90 de grade. Astfel, picioarele vor fi in pozitie de V, spre deosebire de pozitia anterioara cand picioarele erau in pozitie dreapta. Daca stai culcata pe partea dreapta, ridica genunchiul stang, iar apoi repeta exercitiul stand pe cealalta parte si ridicand celalat genunchi (genunchiul drept).

O versiune mai avansata implica folosirea benzii terapeutice din cauciuc. Prinde banda in jurul coapselor, deasupra genunchilor. Efectueaza exercitiul urmand pasii descrisi mai sus.

3. Tractiune din sold

Stai intinsa pe spate cu talpile pe sol. Tine bratele pe langa corp sau incrucisate pe piept. Sustine greutatea corpului pe partea superioara a spatelui intre omoplati si ridica fundul de la sol, apoi revino in pozitia intiala. Repeta exercitiul de minim 15 ori.

4. Podul lateral

Aceste exercitii implica elevarea corpului cu ajutorul unui scaun. Aseaza-te pe partea stanga, asezand bratul stang sub cap. Pune ambele picioare pe scaun. Corpul tau va forma un fel de pod, pe o parte. Incepe prin a iti sprijini coapsa (stanga) pe podea si continua prin a o ridica de la podea (picioarele sunt in continuare pe scaun)

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *