De ce ai nevoie si cum te pregatesti pentru intampinarea bebelusului

Venirea pe lume a bebelusului vine cu schimbari atat emotionale, cat si in ceea ce priveste amenajarea locuintei si achizitionarea de noi produse. Ai nevoie de mai multe schimbari ca viata ta noua alaturi de bebelus sa fie mai usoara. Daca esti in momentul in care mai ai putin pana sa iti strangi copilul in brate, descopera in acest articol ce cumparaturi si schimbari trebuie sa faci inainte. 

Pregateste camera sau reamenajeaza dormitorul

Daca spatiul din locuinta este limitat si nu iti permite sa ai o camera dedicata pentru copil, atunci regandeste amenajarea dormitorului. O buna perioada de timp copilul trebuie supravegheat in timpul somnului, asa ca nu trebuie sa stai departe de el. 

Ce trebuie sa includa camera bebelusului:

  • patut special cu laterale detasabile si reglabile;
  • o masa de infasat si schimbat;
  • cosuri pentru depozitare;
  • pernuta ergonomica;
  • o lampa pentru a te ajuta in trezirile nocturne.

Amenajeaza-le astfel incat sa nu ocupe tot spatiul din camera, ci sa fie confortabil atat pentru tine ca mama, cat si pentru copil. 

Sterilizatoare pentru biberoane

Hranirea bebelusului este una dintre principalele preocupari ale mamelor. Hrana trebuie sa fie nutritiva, iar daca nu este alaptat exclusiv la san, in dispozitive adaptabile si sigure. 

Pentru a face toata munca aceasta mai usoara si in siguranta, in orice casa trebuie sa existe un sterilizator biberoane. Un astfel de dispozitiv ii ajuta pe parinti sa curete si sa igienizeze biberoanele, pentru a elimina orice fel de agenti patogeni care ameninta sanatatea bebelusului. 

Este recomandat ca biberoanele bebelusilor sa fie sterilizate dupa fiecare utilizare in primele sase luni de viata, iar dupa aceasta varsta, o data sau de doua ori pe saptamana. 

Dispozitivul pentru monitorizare

Este de la sine inteles ca vei fi in permanenta altaturi de bebelusul tau. Insa, nu mereu vei dormi cat timp el doarme, in special pe timpul zilei. Pentru a putea face si alte activitati in acest timp, il poti monitoriza, sa fii in permanenta cu ochii pe el. 

Ai nevoie de un dispozitiv de monitorizare, pe care il poti alege cu sistem video (care este varianta indicata), dar si doar cu microfon si senzor de miscare. 

Perna pentru alaptat

Exista multe accesorii de existenta carora nu stiai, dar care iti vor face viata de mamica mult mai usoara. Una dintre ele este perna pentru alaptat. De obicei, aceasta este multifunctionala, pentru ca, indiferent daca alaptezi sau nu, te va ajuta in timpul hranirii. 

Este mult mai comod sa iti tii bebelusul intr-o astfel de perna, fata de a-l hrani mereu in brate. Ofera o multitudine de pozitii pentru alaptare si hranire, astfel poate fi folosita si de catre alte persoane din familie, atunci cand este utilizat biberonul. 

Set pentru ingrijire

Dupa fiecare baita, bebelusul trebuie schimbat si ingrijit, iar tie nu trebuie sa iti lipseasca un set special conceput pentru nevoile celui mic. Astfel, el trebuie sa includa:

  • unghiera;
  • forfecuta;
  • pieptan;
  • servetele umede;
  • comprese sterile;
  • crema pentru fundulet si corp.

Este indicat sa le ai la indemana, cel mai bine langa masuta de infasat, acolo unde sta copilul cand este schimbat sau dupa fiecare baie. 

Echipament pentru plimbare

Plimbarea bebelusului este esentiala si devine o adevarata aventura pentru parinti. Iata lucrurile care te vor ajuta si care sunt necesare de fiecare data cand iesi cu bebelusul afara:

  • geanta multifunctionala unde sa incapa atat hrana cat si produsele de schimbat;
  • carucior;
  • scaun bebe;
  • marsupiu si port bebe.

Pentru a face cea mai buna alegere in ceea ce priveste scaunul si caruciorul bebelusului, sunt magazine si targuri speciale care ofera verificarea produselor, tocmai pentru a alege varianta confortabila pentru tine si bebelus.

Un copil iti schimba cu adevarat viata intr-un mod cum nu ti-ai putea inchipui. Cu produsele necesare, cum sunt si cele prezentate in acest articol, poti sa faci trecerea spre noua viata mai usor. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *