Cum sa faci din 2021 un an mai bun? Renunta la aceste obiceiuri!

Cum sa faci din 2021 un an mai bun, mai productiv si care sa abunde in bucurii? Ar fi bine sa incepi prin a elimina anumite comportamente si atitudini pe care probabil ca le adoptai in trecut.

Cu totii ne-am plans despre faptul ca anul 2020 a fost unul dificil. Pe langa criza declansata de Coronavirus, au aparut multe alte probleme. Izolarea, senzatia de neputinta, imposibilitatea de a fi alaturi de cei dragi. Evident ca toate acestea au dus la resentimente, frustrari si suparari.

Cum sa faci din 2021 un an mai bun? Invata ce inseamna acceptarea si puterea de detasare. Daca vei incepe cu tine insati, cu siguranta vei avea o stare de spirit mai buna in scurt timp. Urmatorul pas va fi sa impartasesti si cu cei din jur trairile tale.

Cum sa faci din 2021 un an mai bun – nu mai cauta aprobarea celorlalti

Fiind un an provocator la randul sau, 2021 ar trebui privit cu mai multa detasare, asa cum am mentionat. In loc sa te certi cu cei care au o parere diferita de a ta, ce ar fi sa-i accepti asa cum sunt? Chiar daca o persoana nu este de acord cu tine, nu inseamna ca trebuie sa fie o tragedie. Psihologii ne recomanda sa renuntam la aceasta nevoie obsesiva de aprobare, iar in acest fel vietile noastre vor fi mai linistite, din toate punctele de vedere.

Asa ca in 2021 ar trebui sa renunti la discutiile in contradictoriu si sa ai grija sa fii mereu intr-o stare de buna dispozitie. Ca sfat, incearca sa te tii departe de oamenii negativisti, care vor cu orice pret sa te reduca la nivelul lor. Cauta compania celor optimisti si plini de viata si vei trai schimbarea…

Nevoia de control este alta „problema” care ne chinuie pe multi. Cum poti scapa de aceste temeri? Cum te poti bucura de viata fara sa-ti fie frica? Intr-un mod similar cu ceea ce am precizat si inainte.

Cum sa faci din 2021 un an mai bun? Invata ca NU poti controla totul

Asa cum am remarcat deja in cursul anului trecut, nu putem controla totul, asa ca nici nu are rost sa ne agitam. Cel mai indicat este sa acceptam viata asa cum este, cel putin in momentul de fata. Desigur ca vor veni si clipe mai bune si poti sa fii sigura ca toate vor trece. Cei mai puternici oameni sunt cei care pot sa-si pastreze calmul si taria de caracter in cele mai provocatoare situatii.

Asa ca nu te supara daca lucrurile nu decurg mereu asa cum iti doresti. Mai degraba incearca sa transformi momentul prezent intr-o experienta placuta, indiferent cum s-ar prezenta.

Nu putem controla oamenii, viitorul sau situatiile prezente. Cel putin nu in totalitate. Asa ca da-ti voie sa accepti neprevazutul, iar viata ta va deveni mai linistita.

Stresul si anxietatea…trebuie sa dispara! Stim ca este un cliseu deja si toata lumea spune acest lucru, dar este cat se poate de adevarat. Tot timpul suntem grabiti, agitati si parca nu ne mai ajunge timpul sa facem ce ne dorim…Ce ar fi sa ne prioritizam altfel lucrurile? Ce ar fi sa-i punem pe cei dragi pe primul loc?

In acest mod ne vom schimba starea de spirit si nu vom mai da importanta tuturor amanuntelor lipsite de importanta.

Apropo, nu subestima stresul, anxietatea si alte stari de neliniste. Acestea te pot afecta serios, asa ca nu le ignora si incearca sa vezi de unde pleaca problema, doar in acest mod iti poti transforma viata.

Cum sa scapi de stres – stiai ce parere au psihologii?

Incepe cu activitatea fizica. Cand esti stresata, coprul incepe sa produca hormonul stresului, adica cortizolul. Acesta vine ca un raspuns la situatiile stresante de tipul “lupta sau fugi” . Dar o cantitate mare de cortizol iti poate afecta inima, asa ca stresul este nociv.

Sigur ca nu este cazul sa faci 3 ore de sport pe zi. Incepe cu plimbari lejere, mers pe bicicleta, alergat pe banda, poate si 1-2 sedinte de fitness…mai multe despre stres >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *