Gustari sanatoase in dieta Keto

Despre gustarile sanatoase in dieta Keto nu am mai discutat de ceva vreme, dar este cazul sa ne reamintim. In special ca aceasta dieta a devenit populara si in tara noastra, de cativa ani buni. Dar ca sa ne intelegem mai bine, iti vom reaminti ce inseamna, mai exact, dieta Keto.

Daca majoritatea regimurilor traditionale de slabire nu te lasa sa consumi mai deloc grasimi, in acest caz lucrurile difera.

In ce sens? Ei bine, ai voie sa consumi grasimi, proteine, dar foarte putini carbohidrati. Scopul in dieta Keto este sa aduci corpul in procesul de cetoza.

Acesta reprezinta modul natural prin care grasimile sunt transformate in energie de catre organism.

Asadar, daca te tenteaza un astfel de regim, ai face bine sa afli care sunt acele gustari sanatoase in dieta Keto. Nu-ti face griji, unele sunt usor de preparat, asa ca nu va trebui sa petreci ore in sir in bucatarie.

Gustari sanatoase in dieta Keto. Vrei sa le incerci?

Branzica de casa. Atat timp cat optezi pentru 100 de grame, nu este nicio problema. Ideea este sa nu mananci portii uriase, in special cand tii la silueta. De asemenea, asigura-te ca adaugi in branzica de casa cateva nuci sau 2 felii de ardei capia.

Dupa cum vezi, exista numeroase idei in ceea ce priveste servirea acestei gustari. Evident, va trebui sa variezi gustarile, pentru a fi sigura ca ai parte de toti nutrientii.

Daca ai ocazia, nu uita sa incerci si lactatele fara…lapte. Produsele vegetale de tipul branzicilor, iaurturilor, etc sunt gustoase, hranitoare si au putine calorii.

Guacamole. Sau un avocado simplu, cu putina sare, intins pe 2 felii de ardei rosu. Guacamole se prepara din avocado, suc de lamaie, usturoi si rosii cherry maruntite. Se amesteca bine si se poate servi alaturi de chipsuri de legume deshidratate, ideale in dieta Keto. Desigur, se gasesc mai greu in magazine, asa ca este bine sa fii pregatita si cu alte alternative. Painea fara gluten ar fi una dintre optiuni, iar acum poti gasi destul de usor astfel de produse.

Gustari sanatoase in dieta Keto – oua fierte sau zucchini cu parmezan?

Ouale fierte pot fi gustari excelente atunci cand vorbim despre dieta Keto. Desigur, pentru a le servi ar fi bine sa adaugi si o felie de castravete sau 2 rosii cherry. Un ou fiert este potrivit unei gustari, in special cand nu ai mancat prea mult la micul dejun sau la pranz, iar acum ai nevoie de un aport de energie.

Zucchini la gratar cu parmezan topit deasupra reprezinta alta idee perfecta. Poti consuma atat la gustare cat si la masa de pranz, alaturi de o felie de curcan. Iti recomandam sa lasi zucchini mai mult timp pe gratar pentru a se rumeni pe masura, iar parmezanul presara-l cu 2 minute inainte de a lua preparatul de pe gratar. Aceasta gustare poate fi pregatita si cu o zi inainte, asa ca nu este nicio problema daca nu ai timp de dimineata.

O mana de masline sunt alta idee foarte buna atunci cand urmezi dieta Keto, dar ai nevoie de o gustare. Contin si carbohidrati, asa ca nu vei consuma mai mult de 10 masline. Sunt bogate in calciu, fier si antioxidanti, asa ca sunt o alegere minunata pentru cei care urmeaza dieta Keto.

Un morcov sau o telina sunt alte propuneri demne de luat in considerare atunci cand esti la regimul Keto. Daca le mananci crude, vei avea parte si de mai multe vitamine si minerale decat in mod normal.

Budinca de ciocolata cu avocado. Vrei ceva dulce? Atunci curata un avocado, feliaza-l si adauga-l in blender alaturi de o lingura de cacao sau carob, o lingurita de miere si putin lapte vegetal (daca vrei). Vei obtine o crema de ciocolata absolut sanatoasa si hranitoare.

Pentru ca tie sa iti fie mai usor, am conceput un regim de 7 zile.

Iata dieta Keto pentru o saptamana:

Ziua 1

Mic Dejun – 2 oua ochi cu sparangel

Pranz – salata de legume si o bucata de ton la gratar

Cina – pui cu salata verde si o lipie libaneza…totul despre dieta keto aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *