Ce fructe sa mananci iarna?

Ce fructe sa mananci iarna, pentru a avea un sistem imunitar puternic? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza, asa ca noteaza ce trebuie sa cumperi data viitoare cand mergi la cumparaturi.

Desigur ca in ziua de astazi poti gasi aproape orice fruct iti doresti in orice perioada a anului. Doar ca nu toate sunt recomandate, in special ca unele sunt cultivate in mod fortat si poate ca nu ar fi bine sa le consumi in exces. Din fericire, exista si fructe romanesti pe care le poti gasi chiar in sezonul rece.

Ce fructe sa mananci iarna? Vorbim despre mere, pere, struguri, catina si alte cateva alternative care nu cresc in Romania, dar sunt binevenite si in aceasta perioada a anului. Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba!

Ce fructe sa mananci iarna? Iata ce sa cumperi data viitoare

Incepem cu mandarinele. Chiar daca nu sunt autohtone, sunt in plin sezon in tarile lor de origine. Asa ca sunt delicioase in sezonul rece. Beneficiile mandarinelor depasesc cu mult asteptarile. Si nu contin doar vitamina C, asa cum se vehiculeaza. Acestea mai au in compozitie: betacaroten, vitamina A, B, E si K. Mai contin si minerale precum: fier, fosfor si calciu.

Te vor sustine in curele de slabire, asa ca nu uita sa le consumi ca gustare si in aceste perioade.

Perele sunt delicioase in timpul sezonului rece, se pot pastra si consuma de-a lungul intregii ierni. Asa ca, daca vei merge in piata, vei gasi si pere romanesti, cea mai buna alegere. Cele romanesti contin mai putine pesticide si au acel gust specific cu care ne-am obisnuit.

Perele sustin sistemul imunitar, imbunatatesc digestia si sustin sanatatea inimii. Contin vitamina A, C si E, precum si calciu, magneziu, fosfor si potasiu. Sa nu uitam ca perele au un indice glicemic scazut, asa ca sunt ideale pentru cei care au diabet sau vor sa tina dieta de slabire.

Se numara printre acele alimente magice care pot combate obezitatea si chiar cancerul. Nu uita ca aceste boli cronice pot fi prevenite. Daca vei manca sanatos cu siguranta vei fi la “adapost”.

Ce fructe sa mananci iarna? Nu le uitam nici pe cele exotice

Despre rodii am mai discutat si stii deja ca sunt minunate pentru sanatate. Merg de minune adaugate in smoothie-uri, dar si in salate. Asa ca sunt versatile si pot fi un ingredient cheie in nenumarate retete.

Au rolul de a proteja sistemul imunitar. Este un aspect cunoscut ca rodiile contin o mare cantitate de vitamina C, asa ca este indicata in special atunci cand suferi din cauza unei raceli.

Te va ajuta sa previi bolile de acest gen, fortificandu-ti sistemul imunitar. Previne procesul de imbatranire, regenereaza ficatul, te scapa de colesterolul „rau” si protejeaza rinichii.

Asa ca ai multe motive sa le introduci in dieta ta curenta. Apropo, daca vrei sa slabesti in timpul iernii, iti recomandam si dieta cu rodie.

Iata ce meniu va trebui sa consumi zilnic. Desigur, este vorba despre un meniu orientativ, poti sa mai adaptezi in cele 7 zile de dieta. Ideea de baza ramane sa mananci sanatos, vei uita de fast-food, alimente procesate, sucuri carbogazoase si alte “minunatii” de acest gen.

Meniu pentru o zi…vezi dieta completa cu rodie >>>

Ce fructe sa mananci iarna? Nu uita sa le variezi

Papaya. Un fruct mai putin mediatizat in Romania, dar care are nenumarate beneficii, la randul sau. Nu il omite si achizitioneaza-l din cand in cand. Te vei bucura de savoarea unui fruct exotic, care abunda in vitamine si minerale. Contine vitamine din seria B, C, D, dar si acid folic si flavonoizi.

Merge de minune in smoothie-uri si sucuri naturale de fructe.

Merele pot fi gasite cu usurinta in aceasta perioada, in special cele romanesti. Asa ca nu uita sa ai mereu in casa, in special ca sunt o gustare ideala, indiferent daca vrei sa slabesti sau nu.

Abunda in vitamina C, fibre si antioxidanti, asa ca sunt mereu alegerea perfecta.

Catina, fructele de padure, mango si ananasul sunt alte fructe pe care le poti consuma iarna. Primele 2 pot fi congelate din timpul verii, pentru a te bucura si in sezonul rece de savoarea fructelor romanesti.

Nu uita sa mananci zilnic portia de fructe, pentru a fi sigura ca te bucuri de o imunitate de fier!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *