Sucul cu seminte de chimion – grabeste digestia!

Daca si tu vrei ca finalul anului sa te prinda in mare forma, atunci apeleaza la sucul cu seminte de chimion. Acesta te va ajuta sa pierzi acele kilograme in plus si sa te simti mai bine ca niciodata. Motivul? Este foarte simplu, aceasta bautura pe care urmeaza sa o prezentam are efect detoxifiant intens.

Asa ca rezultatele vor vorbi de la sine, iar tu vei ramane uimita cat de bine te vei simti. Si nici nu este de mirare, sucul cu seminte de chimion este o bautura foarte sanatoasa, de asemenea.

Iar atunci cand vei vedea ce contine iti vei da seama ca avem dreptate. Desigur ca acest suc miraculos va avea un efect sporit daca vei avea grija de tine. In sensul ca vei consuma alimente sanatoase, vei face sport si vei lasa la o parte toate acele mancaruri de tip fast-food. Macar pret de 2-3 saptamani, pentru a fi sigura ca dieta isi va face efectul.

Asadar, trendul in 2019 a fost o dieta mai sanatoasa si continuam in acest stil pana la final de an. Haide sa vedem despre ce este vorba!

Sucul cu seminte de chimion – despre ce este vorba, mai exact?!

Stim, este foarte posibil sa nu fi inca familiarizata cu semintele de chimion, asa ca vrem sa iti spunem ce efecte au acestea. In esenta, acest condiment folosit de asiatici este foarte popular in special in India. Contine mult fier, asa ca nu ar trebui sa lipseasca din alimentatie. Acestea stimuleaza intens procesele metabolice, asa ca sunt super utile in curele de slabire. Iar acest lucru a fost observat si de studiile facute de specialistii de la Universitatea de Stiinte din Iran.

Un lucru ESENTIAL in aceasta cura este faptul ca semintele de chimion trebuie rasnite. Sa nu uiti acest aspect important! Inainte de a pregati sucul vei rasni semintele de chimion si le vei depozita intr-un borcan de sticla, daca iti ramane un surplus.

Chimionul se foloseste in nenumarate retete orientale, asa ca poti sa te documentezi in acest sens, daca vrei sa il folosesti si in mancaruri. Apropo, pudra de chimion este cea care decoreaza humusul. Daca ai incercat produsul libanez, cu siguranta ai observat ca acesta este mereu decorat cu o pulbere rosiatica, in special in restaurantele de profil.

Dar sa ne intoarcem la tema noastra. Sucul cu seminte de chimion contine si alte elemente esentiale, asa ca este momentul sa le descoperi.

Sucul cu seminte de chimion – RETETA

Ingrediente:

  • o lingurita de seminte chimion macinate
  • o cana de apa fierbinte
  • un praf de scortisoara
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir ( sau o bucatica mica de ghimbir maruntit)
  • o lingura de miere
  • coaja de lamaie ( cumpara lamai bio, in acest sens)

Mod de preparare

Desigur ca tot ceea ce ramane de facut este sa amesteci aceste ingrediente si sa bei continutul, fara sa te grabesti. Razuieste putina coaja de lamaie si mai amesteca o data. Nu uita sa adaugi mierea dupa ce bautura s-a mai racit putin si NU este fierbinte.

Cel mai bine este sa bei aceasta bautura de dimineata, dupa ce ai mancat micul dejun. Daca nu ai timp, pune-o intr-un recipient din sticla si ia-l cu tine la birou. Nu uita sa o bei inainte de pranz, daca este posibil. Desigur ca o poti bea si in alt moment al zilei, dar este mai bine in prima parte. Nu de alta, dar va stimula intens digestia.

Sucul cu seminte de chimion – ce mai trebuie sa stii?

Ca o dieta sanatoasa va sustine intens procesul de slabire. Nu uita sa bei 8 pahare de apa pe zi si sa mananci corect si sanatos. Cina va avea loc cu 4 ore inainte de culcare. Nu vei manca mult seara si vei avea grija sa consumi cruditati la fiecare masa.

In acest fel, digestia va fi stimulata, iar procesul de slabire va incepe de la sine, fara doar si poate.

Apa de ghimbir – ce trebuie sa stii


Ghimbirul este cunoscut pentru proprietatile sale medicinale si ca un adevarat adjuvant pentru problemele digestive inca din anii 500 I.Hr. Confucius a fost printre primii scriitori care a mentionat acest aliment remarcabil.

Ghimbirul iti da acel impuls si cand vrei sa slabesti dar si atunci cand ai nevoie de o imunitate mai puternica. Sa iti mai spunem ca este de un real folos si atunci cand esti racita…detalii aici >>>

4.67/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *