Lactatele in cura de slabire. Recomandate sau nu?

Cu totii am auzit ca este recomandat iaurtul sau branza degresata, dar multe femei nu au inteles inca daca lactatele in cura de slabire chiar sunt recomandate. Probabil te gandesti si tu ca lucrurile par sa se bata cap in cap, avand in vedere ca acestea par mai degraba sa sustina kilogramele in plus.

Te gandesti la parmezan, cas, telemea de oaie sau iaurt grecesc si te intrebi cum ar fi posibil sa slabesti in acest fel. Ei bine, vor exista cateva reguli in acest sens, dar rezultatele finale iti vor placea.

Lactatele in curele de slabire sunt un real sprijin, avand in vedere ca au in compozitie minerale, nutrienti si proteine, asa ca ne vor ajuta sa ne potolim foamea. Laptele mai are in compozitie zinc, vitamina B si calciu. Desigur, nu este bine sa mananci prea mult, avand in vedere ca sunt studii care arata ca un consum ridicat poate duce la artrita, de exemplu.

Asa ca fii inteleapta si nu manca tot timpul lactate. Daca stai sa te gandesti, nu este nimic ciudat, nimic in exces nu este recomandat, pana la urma.

Dar haide sa aflam cum putem slabi cu ajutorul lactatelor, vei ramane uimit!

Lactatele in cura de slabire

Vom incepe cu vesti bune, lactatele pot ajuta si sustine procesul de slabire, iar acest lucru este demonstrat chiar de stiinta, in caz ca nu stiai.

Cercetatorii au observat ca cei care tineau cure de slabire si consumau lactate au reusit sa slabeasca mai usor. In special in zona abdominala, iar dupa cum stii in aceasta zona se slabeste mai greu.

Apropo, stiai ca grasimea abdominala arata o predispozitie catre diabet de tip 2 sau boli cardiovasculare? Tocmai de aceea este bine sa ai grija de tine si sa previi astfel de maladii, care, in cele din urma, sunt o consecinta a stilului de viata.

Lactatele in cura de slabire sunt recomandate, dar doar anumite tipuri, asa cum am precizat si mai sus. In primul rand, vei tine cont de continutul de grasimi, care ar trebui sa fie unul mediu. Din cand in cand ai voie sa consumi un iaurt grecesc, adica o data pe saptamana, sa zicem. In special ca acesta este bogat in proteine si minerale.

Ce branzeturi sunt recomandate? Vorbim despre branza de capra, feta, chiar si branza Cheddar sau Edam, dar vom verifica sa aiba un continut scazut de grasimi. Culmea, nu sunt recomandate branzeturile cu un continut foarte mic de grasimi. De ce? Pentru ca acestea sunt foarte sarace in proteine, in schimb au carbohidrati, ne anunta specialistii de la SlabsauGras.ro.

Lactatele in cura de slabire – branza de vaca este recomandata?

Chiar daca nu are un aport atat de ridicat de proteine si calciu este recomandata, in special daca vei respecta conditiile precizate mai sus. Asadar, o bucatica de branza, de maxim 35 de grame poate reprezenta o gustare de dieta absolut perfecta.

Desigur ca poti consuma si un pahar de lapte la micul dejun, care va fi compus din cereale integrale, nuci si fructe de sezon. Este esential sa consumi fibre atunci cand tii dieta, asa ca nu evita cerealele. Apropo, este bine sa consumi si lapte vegetal, daca cel animal nu iti face cu ochiul. De exemplu, laptele de migdale sau de soia sunt variante minunate pentru a inlocui traditionalul lapte de vaca. Plus ca cele vegetale sunt si foarte gustoase si sanatoase.

Lactatele in cura de slabire – este sanatos sau nu?

Asa cum am precizat si mai devreme, pot ajuta in curele de slabire. Desigur, nu trebuie sa consumi lactate zilnic, ai atatea alternative. Poti avea parte de gustari minunate, precum: un smoothie de fructe de sezon, o mana de caju, un ceai verde cu anason si biscuiti integrali fara zahar, etc.

Invata sa fii creativa si ai grija de sanatatea ta. Traim intr-o era in care modul de viata, stresul si nutritia ne afecteaza mai mult ca oricand. Fii tu schimbarea si ai grija de tine. Scapa de kilogramele in plus, fa miscare si bucura-te de viata, orice ar fi.

Apropo, daca poti face rost de produse lactate ecologice este si mai bine. Acelea sunt mult mai nutritive si nu vor face altceva decat sa te ajute. Chiar daca au mai multe grasimi, poti consuma cantitati mai reduse. Nu uita sa NU combini branza cu paine sau cu cartofi!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *