Amidonul rezistent – iata de ce cartofii nu ingrasa

Astazi vrem sa iti vorbim despre amidonul rezistent, pentru a intelege ca poti consuma cartofi, de exemplu, si atunci cand esti la dieta de slabire, dar cu anumite conditii.

In acest sens, iti vom detalia parerile expertilor, care ne-au ajutat sa intelegem cum este posibil acest fenomen. Nu de alta, dar toata lumea stie ca atunci cand vrei sa slabesti, eviti cartofii! Sau cel putin asa cred toti cei care nu au auzit de amidonul rezistent si de proprietatile sale.

Asa se face ca acest tip de amidon se regaseste si in cartofi si are efecte remarcabile, in sensul ca imbunatateste metabolismul si glicemia. De asemenea sustine organismul si flora intestinala, astfel incat acestea vor sustine procesul de slabire.

Ce este amidonul rezistent si cum actioneaza?

Este acel tip de amidon care nu se digera in intestinul subtire. Este procesat de bacteriile „bune” de la nivelul intestinal, care creeaza molecule menite sa sustina o glicemie echilibrata si o sanatate puternica. Cu alte cuvinte, atunci cand consumi amidon rezistent, acesta „rezista” digestiei si nu declanseaza glicemia sau productia de insulina.

Amidonul rezistent se „obtine” in urmatorul fel: se vor gati alimente cu amidon, precum cartofii si orezul, dar acestea nu se vor reincalzi! Doar in acest fel se pot mentine proprietatile acestui tip de amidon special.

Poate ca nu stiai, dar acest tip de alimente contin si prebiotice (sunt cele care hranesc bacteriile bune). Acestea exista sub mai multe forme si prebiotice se mai pot gasi in bananele verzi, de exemplu.

Este foarte important sa avem o sanatate buna a intestinelor. Nu putine sunt studiile care arata ca dezechilibrele la nivel intestinal sunt relationate cu obezitatea, diabetul, bolile de inima, cele autoimune, cancerul, depresia, anxietatea si chiar autismul.

Amidonul rezistent – sustine procesul slabirii si previne bolile

Amidonul rezistent poate imbunatati nivelul insulinei si de asemenea valorile glicemiei, imediat dupa masa. Diabetul este reversibil sustin multi specialisti, asa ca ar trebui sa tinem cont de nutritie, daca vrem sa ne vindecam. Un alt studiu a mai aratat ca 15-30 de grame de amidon rezistent provenit de la cartofi a reglat insulina si de asemenea a favorizat procesul de slabire, in cazul barbatilor.

Medicii au remarcat si ca amidonul rezistent poate sustine sanatatea sistemului cardiovascular. Acestia au descoperit ca amidonul rezistent optimizeaza nivelul trigliceridelor si al colesterolului, in timp ce masa musculara scade.

Cu alte cuvinte, in momentul in care integrezi amidonul rezistent in dieta ta, bacteriile bune sunt mai puternice si sustin sanatatea organismului si procesul de slabire. Exista oameni care au declarat ca de cand consuma astfel de alimente au si un somn mai bun.

Amidonul rezistent – alimente care-l contin

Vorbim despre produsele din cereale integrale, semintele si leguminoasele (linte, naut, fasole rosie). De asemenea, cele preparate termic si apoi racite, precum: cartofii, pastele integrale, orezul, fulgii de porumb.

Incearca sa introduci cat mai des in alimentatie aceste produse excelente pentru sanatatea ta. Desigur, daca vrei sa slabesti esti, de asemenea, pe drumul cel bun, avand in vedere ca aceste alimente sustin dieta.

Nu uita sa bei apa din abundenta, sa faci miscare din belsug si sa mananci sanatos!

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *