Poftele culinare – cum sa le invingi?

Poftele culinare, aceasta „stare” care te face sa mananci mai mult decat ai vrea. Toti ne confruntam cu ele, dar ar fi minunat daca am putea sa le dam la o parte. Intr-o lume in care mancarea ocupa un loc fruntas, pare aproape imposibil sa infrangem acest instinct.

Dar oare sa fie asa? Nicidecum. Poftele culinare pot fi tinute sub control atat timp cat suntem disciplinate. Stim, poate parea o adevarat corvoada si uneori nu prea stii cum ai putea sa tii in frau acest impuls.

Dar cu ajutorul nostru vei intelege despre ce este vorba si vei observa ca este mult mai simplu decat pare la prima vedere. Esti gata sa descoperi noi modalitati de a-ti mentine trupul in forma?

Poftele culinare. Mai usor de invins decat ai crede

Unul dintre trucuri este acela de a mentine glicemia sub control. Atunci cand glicemia este oscilanta vor incepe sa apara si poftele culinare. Asa ca, atat timp cat glicemia ta este stabila vei reusi sa reduci semnificativ poftele de mancare.

Ce alimente iti dau peste cap glicemia si cum ar trebui sa procedezi? Este vorba despre carbohidratii simpli, cum ar fi zaharul alb, faina alba sau siropul de porumb. Desigur ca exista si alimente care stabilizeza glicemia. Vorbim despre mere, fasole sau pere.

Este extrem de important sa acorzi suficient timp si energie dietei de zi cu zi. Va face minuni.

Alimente care scad glicemia – iata ce ar trebui sa consumi mai des!

Avocado. Stii deja ca este un aliment de exceptie, vegetarian, care te va ajuta sa iei necesarul de grasimi fara a-ti afecta sanatatea. Avocado este o fantastica sursa de grasimi naturale, care poate stabiliza glicemia si insulina. De asemenea, te va feri de tensiune marita, boli de inima si chiar previne infarctele.

Cafea. Asa ca ai scuza perfecta pentru a savura o cafea minunata, in fiecare dimineata. Un nou studiu realizat la Universitatea din California…mai multe despre glicemie si nutritie aici >>>

Poftele culinare – elimina alimentele la care visezi

De cele mai multe ori acele alimente sunt exact cele care nu ar trebui sa fie in lista ta. Fast-food, dulciuri cu muuult zahar, inghetata si multe altele. Apropo, specialistii considera ca aceasta nevoie de zahar arata, de fapt, o lipsa de proteine. Asa ca in loc de dulce mananca peste, nuci, seminte sau oua si vei vedea cum incepi sa te simti mai bine.

De asemenea, cei care mananca prea mult s-ar putea sa sufere de o compulsiune izvorata din anumite probleme emotionale sau nevoi. Asa ca urmareste-te si remarca atunci cand apar ca din senin aceste pofte. De exemplu, daca iti vine sa mananci atunci cand esti suparata, incearca sa numeri pana la 10 sau sa bei un pahar mare de apa, inainte de a trece la mancare.

Stim, este mai simplu sa spunem decat sa aplicam, dar cu siguranta vei intelege despre ce este vorba daca si aplici aceste metode de cateva ori.

Cultiva obiceiuri sanatoase, cum ar fi meditatia, yoga sau pilates, mancatul sanatos sau plimbarile. Toate acestea sunt mai eficiente decat mancatul in exces!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *